Ping Glide 2.0 wedges

De ontwerpers bij Ping hebben de nieuwe Glide 2.0 wedges extra groeven gegeven, wat resulteert in meer spin en controle.

De ontwerpers bij Ping hebben de nieuwe Glide 2.0 wedges extra groeven gegeven, wat resulteert in meer spin en controle. Daarnaast geeft de extra lange Dyla-wedge grip je de mogelijkheid om de club korter vastpakken, voor delicate slagen rond de green.

Tegelijkertijd met de i200 ijzers introduceert Ping de tweede generatie Glide wedges. De hogere lofts (54º-60º) hebben twee extra groeven gekregen, terwijl de lagere lofts (46º-52º) één groef meer tellen dan de originele Glide. Vooral in natte omstandigheden moet dit (samen met de waterafstotende Hydropearl chromen finish) meer controle geven, omdat het vocht sneller wordt afgevoerd.

Daarnaast zijn de groeven van de Glide 2.0 – dankzij een zeer precies freesproces – scheper gemaakt. Het resultaat is meer spin: ongeveer 350 omwentelingen per minuut bij volle slagen en 200 bij slagen rond de green.

Ook de shaft heeft een upgrade gekregen. Gewicht, flex en balans van de AWT 2.0 zijn geoptimaliseerd om een stabiel gevoel en lagere balvlucht te krijgen. De bijna twee centimeter langere Dyla-grip geeft je de mogelijkheid om de wedge korter vast te pakken, om de balvlucht en afstand te controleren. Markeringen op de grip fungeren als referentiepunten waar je je handen houdt.

Er zijn vier zoolafwerkingen (grinds) beschikbaar, die je helpen om de wedge af te stemmen op je swing (steil/vlak) en de ondergrond waarop je speelt (hard/zacht). Je kunt kiezen voor smal (TS), standaard (SS), breed (WS) en Eye Sole (ES). De laatste heeft de 'omgekeerde cavity' van de orginele Eye wedge, wat vooral uit het zand extra hulp biedt. Er zijn in totaal 16 loft/bounce opties (46º-60º).

Prijs: € 159,- (staal), € 169,- (graphite)

www.ping.com

Golfers Magazine zegt: 'Het gros van de amateurs heeft tegenwoordig cavity back- ijzers in zijn tas, maar wedges zijn negen van de tien keer blades. Niet bij Ping. De Glide 2.0 heeft een cavity back-design dat naadloos aansluit op de i200 and iBlade ijzers.'

'De extra vergevingsgezindheid die dit biedt bij volle approaches is natuurlijk welkom, maar ook bij de delicate slagen rond de green presteert deze wedge professioneel. Volgens Ping leveren de nieuwe groeven en de speciale finish in natte omstandigheden tot wel duizend omwentelingen per minuut meer spin, en zelfs uit de vochtige rough hadden we inderdaad opvallend veel controle over de bal.'

'De hielgrind is iets uitgesprokener geworden, zodat je het clubblad makkelijk open kunt zetten, maar verder is de 2.0 qua uiterlijk bijna identiek aan zijn voorganger. Tja, waarom zou je iets dat werkt veranderen? En de kleine cosmetische aanpassingen die er zijn doorgevoerd – zoals de verplaatsing van de loft/bounce-cijfers naar de teen – zijn geslaagd en geven de club een luxe uitstraling.'

'Voeg daar de vier functionele zoolafwerkingen, een solide gevoel en perfecte balans aan toe en je hebt een set wedges die je binnen honderd meter helpt met alle soorten slagen. En dat is op elk niveau onbetaalbaar.'