Srixon Z-Star en AD333 Tour ballen

De Srixon AD333 Tour biedt topprestaties bij lagere swingsnelheden, de Z-Star en Z-Star XV bij hoge.

De Z-Star en Z-Star XV hebben een hoge vertrekhoek en genereren weinig spin met de driver, wat resulteert in veel lengte, terwijl de Spin Skin Coating op de cover bij approaches en rond de green juist wel veel spin en controle geeft. Deze topballen presteren het best bij hoge swingsnelheden en ze zitten dan ook bij de meeste tourspelers van Srixon in de tas.

De 3-piece Z-Star heeft een compressie van 88 voelt iets zachter, terwijl de dubbele kern van de 4-piece Z-Star XV (compressie 105) extra balsnelheid genereert. De cover heeft een patroon van 338 dimples met vijf verschillende groottes. Door de lage luchtweerstand is de vertrekhoek na impact steil en blijft de bal na het bereiken van zijn hoogste punt langer in de lucht.

De Z-Star en Z-Star XV presteren het best bij hoge swingsnelheden, maar die heeft niet elke golfer tot zijn beschikking. Spelers die wat minder hard slaan, krijgen bijna dezelfde prestaties met de AD333 Tour (in Amerika heet deze bal de Q-Star Tour). Dit is een 3-piece bal met de lengte en het gevoel van een tourbal, maar dan voor lagere swingsnelheden (lees: de gemiddelde amateurgolfer).

Net als bij alle ballen van Srixon is de kern in het midden harder dan aan de zijkanten (Energetic Gradient Growth Core), en de totale compressie is met 75 nog lager dan bij de Z-Star. Hierdoor voelt de bal niet alleen zachter, maar heb je ook minder swingsnelheid nodig om energie op de bal over te brengen en lengte te genereren.

Ook bij deze bal is de spin met de driver laag (voor veel lengte en minder afwijking), terwijl de combinatie van de kern en de dunne cover van urethaan (0,5 mm) bij het korte spel wel zorgt voor veel spin (en dus controle). Dankzij een aerodynamisch patroon van 324 dimples biedt de AD333 Tour een lange, stabiele balvlucht – ook in winderig condities.

Prijs: € 50,- (Z-Star/Z-Star XV), € 40,- (AD333 Tour)

www.srixoneurope.com

Een doosje AD333 Tour's testen? Dat kan. Ga naar onze Facebookpagina, like ons en wie weet kan jij volgende week de kwaliteiten van deze bal zelf ervaren.