Huizing 14e in Frankrijk

Voor de tweede opeenvolgende week eindigde Daan Huizing op de veertiende plaats op de Challenge Tour

Na 54 holes van de wedstrijd in St. Omer stond de Soestenaar bij de beste tien en had hij zelfs de leiders nog in zicht, ondanks zijn openingsronde in 78 slagen. De 62 die hij daarop liet volgen, kon hij echter niet nog een keer uit de hoge hoed toveren en met een 69 en een 74 in het weekend kwam Huizing uiteindelijk uit op de veertiende plaats.

Op de slotdag van het met tweehonderduizend euro gedoteerde Hauts de France Golf Open maakte Huizing op hole twee meteen birdie om nog wat dichterbij de leiders te kruipen, maar al voor de turn was het gedaan met de aspiraties om het toernooi te winnen. Er waren weliswaar nog twee birdies - op zes en negen - maar ook twee bogeys en zelfs een triple bogey op de par-5 achtste om in twee boven par door de turn te gaan. Ook op de back-nine won de baan het van de Nederlander: twee birdies, een bogey en een dubbel bogey op de par-4 dertiende.

Ondanks de gemiste top-10 kans, deed Huizing opnieuw goede zaken op de Order of Merit waar hij de top-70 weer in zicht heeft.

De andere twee Nederlanders in het veld - Darius van Driel en Reinier Saxton - misten vrijdag de cut in het door de Fransman Julien Guerrier gewonnen toernooi.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)