Tien met een griffel voor Spieth

Alleen Tiger Woods was jonger toen hij zijn tiende zege boekte.

Jordan Spieth laat zich zelden gaan op de golfbaan. Hij moppert eens wat, hij praat onafgebroken tegen zijn golfbal, maar zo uit zijn dak gaan als zondag op de eerste extra hole van het Travelers Championship, zagen we hem zelden.

Nu was het ook volkomen te begrijpen dat de 23-jarige Amerikaan zich even helemaal liet gaan. Na een uitstekende eerste ronde (63) had de voormalig nummer 1 van de wereld de leiding genomen, en ook de laatste ronde ging hij als leider in, maar uitgerekend op de dag dat hij een minimale voorsprong verdedigde, ging het moeizaam.

Met twee vroege birdies leek Spieth op rozen te zitten, maar na veertien holes - en drie birdies - lag de wedstrijd weer helemaal open. Na 72 holes waren het Spieth en landgenoot Berger die allebei op -12 stonden waarna een play-off noodzakelijk werd. 

In de verlenging was het snel bekeken. Spieth lag in twee slagen in de greensidebunker, had een goede ligging, nam de situatie goed in zich op, en holede pardoes uit vanuit het zand voor een birdie en de zege.

'Dit was wel cool. Wat een geluid, de grond schudde onder mijn voeten', herbeleefde Spieth zijn bunkerbal en de uitzinnige reactie van zowel hem als de fans nadat de bal de bodem van de cup had gevonden. Voor Spieth betekende het alweer de tiende zege uit zijn loopbaan. Alleen Tiger Woods was (4 maanden) jonger toen hij dat kunstje flikte.

(Foto: Getty Images)