Eenvoudige zege Spieth

Jordan Spieth won als een na jongste ooit al negen keer op de PGA Tour

Schijnbaar zonder enige moeite werkte Jordan Spieth zondag zijn laatste ronde van de AT&T Pebble Beach Pro-Am af. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij al een geruststellende voorsprong, en op de slotdag kwam die geen seconde meer in gevaar. Met 19 onder par won hij - in zijn honderdste wedstrijd -  alweer voor de negende keer op de PGA Tour. Alleen Tiger Woods was jonger toen hij dat aantal bereikte.

Voor aanvang van de derde ronde leek het nog op een tweestrijd uit te gaan draaien met 's werelds nummer 1 Jason Day, maar deAustraliëropende met vijf boven par over zijn eerste negen en schakelde zichzelf daarmee direct uit.

Spieth ondertussen ging rustig door met waar hij de hele week al mee bezig was. De Amerikaan opende met een 68, voegde daar twee opeenvolgende 65's aan toe, en eindigde met een degelijke 70 (zestien parren en twee birdies, -2) voor een totaal van negentien onder par, vier slagen voor op Kelly Kraft die als enige op de slotdag nog binnen de vier slagen wist te komen maar uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Einduitslag

(Foto: Getty Images)