Luiten onder par dankzij ace

Hole in one helpt Luiten aan score onder par

Er werden behoorlijk lage scores genoteerd op de eerste dag van het Iers Open. Op Portstewart was de rough hoog, maar stond er nagenoeg geen wind en dat was terug te zien in de scores.

Daniel Im voert het veld aan met een score van acht onder par en wordt op de voet gevolgd door Oliver Fisher, Matthew Southgate en Jon Rahm die alledrie op -7 staan, terwijl er nog eens vier man volgen op -6. Met een score net onder par (-1) sta je zelfs aan de verkeerde kant van de cutline.

Het is precies daar dat Joost Luiten te vinden is, maar voor zijn ronde in één onder par, had hij wel een mirakelslag nodig op de par-3 zesde. 

De Nederlandse nummer 1 kwam level par door de turn na een bogey op twaalf en een birdie op dertien, maar zakte flink weg door bogeys op hole twee en vier. 

Op hole zes lachte het geluk hem echter toe. Op de net 105 meter lange hole had Luiten aan één slag genoeg om de hole af te ronden, en direct na die hole in one won hij nog een slag om alsnog onder par te eindigen.

Wil Luiten de cut halen dan zal hij op de tweede dag wel wat beter moeten scoren, de kans dat hij morgen nóg een ace maakt is immers niet bijzonder groot.

(Foto: Golfsupport)

Leaderboard