Saxton start sterk

Alle Nederlanders onder par in Praag.

Erg aansprekende resultaten heeft Reinier Saxton nog niet gehaald dit seizoen. De speler van de Challenge Tour verscheen tot deze week negen keer aan de start, miste zes keer de cut en haalde alleen in Tsjechie (8e) een resultaat waar hij wat aan heeft voor de Order of Merit.

Hoewel de weg nog lang is, is zijn start goed in Praag, waar deze week het Praag Golf Challenge wordt gespeeld.

De nummer 86 van de jaarranking opende op Praag City Golf met een rondje in drie onder par (69) met vier birdies en maar een bogey waardoor hij na achttien holes terug te vinden is op de gedeeld 32ste plaats van het met 180.000 euro gedoteerde toernooi.

Daarmee is de Amsterdammer ook de beste Nederlander, al eindigden ook Daan Huizing en Darius van Driel de eerste dag met een score onder par (-1). Vooral Huizing zal van de baan gestapt zijn met het gevoel dat er meer in zat. De man uit Soest stond na zes holes al op drie onder par en op de gedeeld derde plaats, maar zag veel van het goede werk teniet gedaan door een dubbele bogey op de par-3 zestiende.

Het veld wordt na de eerste dag aangevoerd door Rourke van der Spuy. De Zuid-Afrikaan opende met een 64 (-8) en heeft daarmee de kleinst mogelijke voorsprong op een groep van vier achtervolgers.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)