FootJoy D.N.A. Helix

FootJoy D.N.A. Helix.

Dankzij een bredere buitenzool biedt de D.N.A. Helix meer stabiliteit, terwijl het comfort is verbeterd door een nieuwe middenzool, dikkere binnenzool en bredere tong.

De Helix is FootJoy's derde generatie D.N.A. schoen (wat staat voor DryJoys Next Advancement), maar je kunt eigenlijk niet meer spreken van een update, want hij is volledig nieuw ontworpen naar aanleiding van input van tourspelers. Het basisplatform is breder geworden en de hele schoen lichter en comfortabeler.

Volgens FootJoy is de Helix 38% stabieler dan zijn voorganger, de D.N.A. 2.0. Dit hebben ze bereikt door de buitenzool bij de hiel breder te maken en de spikes hier verder uit elkaar en meer naar achteren te plaatsen. Daarnaast biedt een nieuw voetbed meer zijwaartse steun en houdt de zachte 'kraag' rond de enkel (3D FoamCollar 2.0) je voet beter op zijn plaats.

Het harde TPU van de buitenzool is op strategische plaatsen verwijderd, waardoor de zachtere middenzool een grote rol speelt en de zool lichter en flexibeler is geworden. Ofwel: de Helix loopt prettiger maar voelt tijdens de swing stabieler.

Het bovenwerk is nog steeds van hoge kwaliteit leer van het beroemde Engelse Pittards en gegarandeerd een jaar waterdicht. De tong is breder gemaakt om te voorkomen dat hij tijdens het lopen opzij schuift, en de binnenzool is in de voorvoet twee millimeter dikker om het comfort te vergroten.

Naast gewone veters kun je ook kiezen voor een BOA-sluiting, waarmee je de voet omsluit met interne stalen draden. Voor het eerst kun je de knop op de hiel ook tegen de klok in draaien om ze iets losser te maken (in het verleden moest je dan de knop uittrekken en vervolgens weer helemaal aandraaien).

De D.N.A. Helix komt in oktober op de markt.

Prijs: € 259,-

www.footjoy.co.uk