Van Dam als 14de het weekend in

Halverwege het Women's British Open staat Anne van Dam op een gedeeld 14de plaats (-5).

Halverwege het Women's British Open staat Anne van Dam op een gedeeld 14de plaats (-5), op slechts zes slagen van de leiding. Op de natte en lastige tweede dag bleef ze op het Schotse Kingsbarns steken op level par (72), wat haar een tiental plaatsen kostte.

In de ochtend werd er heel goed gescoord, maar dankzij een stretch van vier birdies op rij vanaf hole-8 wist Van Dam – die in een van de laatste flights speelde en het minste van het weer had – haar hoge positie op het leaderboard keurig te verdedigen.

Het slotakkoord gooide echter toch wat roet in het eten. Eerst waren er bogeys op hole twaalf en vijftien, en op hole zestien moest de Arnhemse longhitter zelfs twee slagen inleveren. Ze toonde echter meteen haar veerkracht door de hole erna haar vijfde birdie van de dag te noteren.

De 72 zal gemende gevoelens opleveren, maar bij linksgolf kan het soms even tegenzitten en haar uitgangspositie is natuurlijk nog steeds geweldig. Op -5 staat ze slechts één slag van de top tien en zelfs de kop van het klassement is met een goede 'moving day' nog in zicht. Een topresultaat in pas haar tweede Women's British Open ligt dus binnen handbereik, al is er natuurlijk nog veel golf te spelen.

De leiding na 36 holes is in handen van de Zuid-Koreaanse In-Kyung Kim, die twee weken geleden haar derde titel op de LET won. Op -11 heeft de Kim een klein gaatje naar Lexi Thomspon (-9) en Georgia Hall (-9). Overnight leader Michelle Wie had 76 slagen nodig en zakte naar de 21ste plaats.

Leaderboard