Van Dam zakt verder weg

Met een tweede 72 (par) op rij zakte Anne van Dam in het Women's British Open naar de 31ste plaats.

Met een tweede 72 (par) op rij zakte Anne van Dam in het Women's British Open naar de 31ste plaats. In-Kyung Kim verstevigde haar koppositie met een foutloze 66 (-6) en staat met nog één ronde te spelen op maar liefst zes slagen voorsprong.

Van Dam begon het Major Championship in Schotland met een 67, waarmee ze gedeeld vierde stond. Op dag twee leverde ze na een 72 tien plaatsen in en ook op moving day ging het met een ronde level par de verkeerde kant op: ze zakte naar de 31ste plaats (-5).

Het weer was wisselvallig vandaag en de Nederlandse kwam niet lekker uit de starblokken. Ze maakte drie bogeys in haar eerste zes holes, terwijl hier één birdie tegenover stond. Na de turn wist ze de bogeys van de kaart te houden, terwijl ze op hole elf nog wel een slag won, zodat ze op Kingsbarns Links voor de tweede dag op rij in level par rondging.

Het veld zit – op de leider na – dicht bij elkaar, dus kan Van Dam met een goede slotronde nog flink stijgen. Met één slag winst op de rest van veld staat ze 22ste (-6), twee slagen winst betekent een 13de plaats (-7) en de top-10 begint al op -8. Van Dam staat de bal naar eigen zeggen goed te raken, en als de bal een dag de goede kant op stuit, kun je op Kingsbarns laag scoren.

Dat is ook de reden dat In-Kyung Kim ondanks haar zes slagen voorsprong nog niet zal rekenen op haar eerste Major. De Zuid-Koreaanse speelt – ook in lastige omstandigheden – geweldig en heeft het na twaalf top-10 plaatsen in Majors volledig in eigen hand, maar een major winnen blijft een kunst apart. Maar als ze fatsoenlijk uit de startblokken komt, zullen de twintig speelsters binnen tien slagen al snel voor de tweede plaats knokken.

Leaderboard

(Foto's: Golfsupport)