Spieth, Johnson en Fowler imponeren

Halverwege The Northern Trust zijn de drie topspelers kansrijk.

Halverwege The Northern Trust zijn de drie topspelers kansrijk.

Jordan Spieth, Dustin Johnson, Rickie Fowler en de Venezolaan Jhonattan Vegas gaan na 36 holes op de par-70 baan van Glen Oaks op Long Island bij New York aan de leiding. De vier staan op een score van 134, zes onder par.

Op dag twee van de eerste wedstrijd van de play-offs lieten Vegas en Spieth een 65 noteren. Johnson kwam tot een score van 69 en Fowler kreeg een 66 achter zijn naam.

Van de Europeanen staan Jon Rahm en Justin Rose (die beiden in 68 slagen rondgingen) er het beste voor. Ze staan op twee strokes van de vier leiders op de gedeelde zevende plaats.

Henrik Stenson staat na een 72 met een totaal van +1 gedeeld 47ste. Ook Rory McIlroy (68 op vrijdag) heeft deze score achter zijn naam.

Opvallend was dat onder anderen Hideki Matsuyama de cut (twee boven) miste. De Japanner had met +3 een slag te veel nodig.

Sergio Garcia slaat de eerste van de vier play-off wedstrijden over.

Aan The Northern Trust mogen de beste 125 van de jaarranking meedoen. Na dit 72-holes toernooi wordt een nieuwe ranglijst opgemaakt. De top-100 kan volgende week bij Boston het Dell Technologies Championship spelen.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 19.00-24.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na 36 holes en vanaf 14.10 uur Live Scoring derde ronde