DJ domineert

Met maar liefst elf slagen voorsprong op zijn naaste achtervolger schreeft Dustin Johnson het Northern Trust op zijn naam en werd hij weer nummer 1 van de wereld.
DJ domineert

Op donderdag maakte Johnson en 67 op de par-71 van TPC Boston... het was zijn slechtste ronde van het toernooi. Hij voegde er een 60, 64 en 63 aan toe, om op maar liefst dertig slagen onder par te eindigen – elf slagen voor runner-up Harris English (-19).

Het was DJ's 22ste overwinning op de PGA Tour en in elke van zijn dertien seizoenen op het hoogste niveau wist hij te winnen. Van die consistentie liet hij de afgelopen vier dagen de overtreffende trap zien.

Voor 72 holes had de 36-jarige Amerikaan slechts 254 (-30) slagen nodig, waarmee hij het all-time record op de PGA Tour tot op één slag benaderde. 'Oh, dat is waar', haalde DJ zijn schouders op. 'Volgende keer.'

In elke ronde had hij minstens één eagle, vijf in totaal, hij maakte 23 birdies en hoefde slechts drie keer een slag in te leveren.

Zijn score was op donderdag 2,3 slagen beter dan het gemiddelde van het hele veld en de dagen daarna was dat respectievelijk 9,5, 5,3 en 6,3 slagen. Dat zijn bizarre statistieken.

'Mijn ball striking was ongelofelijk', stamelde de lange Amerikaan, die zijn bal met zijn approaches gemiddeld op slechts 8,5 meter van de vlag sloeg en over 72 holes maar 104 putts nodig had.

Collega Kevin Kisner was niet verbaasd: 'I've been watching it for 25 years. I'm pretty accustomed to. When he's on, I just step to the side and try to add on to my bank account.'

Leaderboard

Laatste nieuws