Luiten boekt geen winst

Na een derde achtereenvolgende 68 staat Joost Luiten in het Italiaans Open 28ste .

Na een derde achtereenvolgende 68 staat Joost Luiten in het Italiaans Open 28ste .Luiten maakte zaterdag vier birdies en een bogey op de par-71 baan van de Golfclub Milano. Hier werd Luiten vorig jaar 38ste.

Na 54 holes in dit met zeven miljoen dollar gedoteerde toernooi van de Europese Tour staat Luiten op een totaal van negen onder – acht slagen achter leider Matt Wallace, die na een 67 dus een totaal van -17 achter zijn naam heeft.

De enige Nederlander in het veld heeft drie strokes achterstand op de spelers die nu in de top-10 staan.

Wallace (26) speelt dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau. Hij promoveerde naar de Challenge Tour door afgemeten eerste te worden op de Alps Tour. De Londenaar won in 2016 zes keer op dit circuit. Drie van die zeges behaalde Matt Wallace in Italië.

De Engelsman won begin dit seizoen het Portugees Open – een wedstrijd van zowel de Challenge als de Europese Tour. Daarmee veroverde hij meteen een startbewijs voor de Europese eredivisie.

Wallace behaalde na zijn zege in Portugal nog drie top-10 plaatsen, onder andere op The Dutch. Hij werd negende in het KLM Open.

Twee ervaren spelers zitten Matt Wallace vrij dicht op de hielen. De jarige Tyrell Hatton, vorige week winnaar van het Dunhill Links Championship, speelde zich met een 65 naar een score van -15.

Ook titelverdediger Francesco Molinari heeft dat totaal achter zijn naam. De Italiaan maakte vijf birdies voor een 66.

Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 12.30-17.30 uur live uit.

Stand na 54 holes en Live Scoring laatste ronde via de website van de Europese TourFoto: Golfsupport.nl