Slechte dag Luiten

Joost Luiten kon zijn sterke openingsronde in het Italiaans Open vandaag geen goed vervolg geven. Hij zakte met een 72 (+1) tot buiten de top-20.

Slechte dag Luiten

Als je Matthew Fitzpatrick bovenaan het leaderboard ziet staan, weet je meestal al dat de baan waarop wordt gespeeld veel accuratesse vraagt. De Engelsman is allesbehalve een longhitter, maar hij mist weinig fairways en is een solide ball-striker met zijn ijzers.

Joost Luiten hoort tot dezelfde categorie spelers, al moet hij qua putten in de meeste gevallen wel wat toegeven op Fitzpatrick. Als de putter echter luistert kunnen er mooie dingen gebeuren.

Dat was gisteren het geval, toen Luiten op de smalle baan van de Olgiata Golfclub bij Rome dankzij een foutloze 66 (-5) slechts twee slagen hoefde toe te geven op de leiders.

De ene dag is echter de andere niet. De 33-jarige Bleiswijker startte vandaag laat – meestal geen voordeel – en kwam met één birdie en twee bogeys niet verder dan een 72 (+1). Hiermee zakte hij van de derde plaats tot buiten de top-20.

Ter vergelijking: van de top zestig waren er maar drie spelers die de tweede ronde van het – met zeven miljoen euro gedoteerde – Italiaans Open boven par speelden.

Uithuilen en opnieuw beginnen dus. Het goede nieuws is dat het veld zich dicht bij elkaar zit en op -4 heeft Luiten maar twee slagen achterstand op de top-10.

Alleen Fitzpatrick (-10) en Joachim B. Hansen (-9) hebben halverwege het toernooi een klein gaatje geslagen. Maar met nog 36 holes te spelen en grote namen als Rose, Sabbatini, Sharma en McDowell in de achtervolging zullen ze het gaspedaal vol moeten blijven intrappen.

Leaderboard