Deze Week in Golf

Luiten naar Turkije ... Van Dam speelt in Abu Dhabi ... Laatste kans voor Huizing ... stressen in PreQ2

Luiten naar Turkije ... Van Dam speelt in Abu Dhabi ... Laatste kans voor Huizing ... stressen in PreQ2: acht Nederlanders komen aan de start in SpanjeWorld Golf ChampionshipsToernooi: Turkish Airlines Open

Baan: Regnum Carya Golf & Spa Resort, Antlaya (Tur)

Data: 2 - 5 november 2017

Par: 71

Lengte: 6.645 meter

Prijzengeld: $ 7.000.000

Winnaar in 2016: Thorbjorn Olesen (Den)

Nederlanders: Joost Luiten

Mooie namen: Justin Rose, Tommy Fleetwood, Henrik Stenson, Lee Westwood, Tyrrell Hatton, Matthew Fitzpatrick en Martin Kaymer

Laatste winnaars: 2016 - Thorbjorn Olesen (Den), 2015 - Victor Dubuisson (Fra), 2014 - Brooks Koepka (VS), 2014 - Victor Dubuisson (Fra)

Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur. Zaterdag van 10.00 - 15.00 uur en zondag van 9.30 - 14.30 uur. Bijzonderheden: Joost Luiten was niet goed genoeg 'gerankt' om in China aan de start te verschijnen, maar hij kan wel de drie toernooien van de Final Series van de Europese te spelen.Deze week Turkije, volgende week Zuid-Afrika en vervolgens het Tour Championship in Dubai.Luiten staan nu 34ste op de Order of Merit - The Race to Dubai - en aan de finale (16 - 19 november) mogen straks alleen de spelers uit de top-60 meedoen. Voor de Nederlandse nummer een kan het een interessant slot van het seizoen 2017 worden.Het Turkish Airlines Open wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar op de baan van Regnum Carya gespeeld. De Deen Thorbjorn Olesen was met -20 de beste. Joost Luiten was er in deze editie niet bij.Het is duidelijk dat de 78 spelers - er is geen cut - op de veredelde vakantiebaan laag moeten gaan. Dat is nou net waar Nederlandse spelers niet echt goed in zijn.

Starttijden dag 1

Vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via website Europese TourQualifying School

Terwijl Daan Huizing in Oman - zie onder - een kleine kans heeft om via de top-15 van de jaarranglijst van de Challenge Tour naar de Europese Tour van 2018 te promoveren, gaan acht andere Nederlandse spelers van vrijdag 3 tot en met maandag 6 november proberen om zich te plaatsen voor de Qualifying School.

Grote afwezigen zijn de geblesseerde Wil Besseling en Darius van Driel. Hun status voor 2018 is daarmee nogal wankel geworden. Ze zullen een geringer aantal wedstrijden dan in 2017 kunnen spelen.Op vier banen in Spanje staat deze week de tweede prekwalificatie op het programma: 72 holes toernooien, waarin (ongeveer) de beste twintig van elke baan naar de Qualifying School mogen. Die wordt van 11 tot en met 16 november bij het eveneens Spaanse Tarragona gespeeld.Op Desert Springs bij Almeria speelt Robbie van West.

Op El Saler komen Maarten Lafeber en Lars van Meijel in actie. Lars Keunen, Fernand Osther en Reinier Saxton zijn naar Las Colinas afgereisd, terwijl Taco Remkes en Jurrian van der Vaart het op Panoramica gaan proberen.Nog even over Huizing: ook als hij deze een in Oman laatste wordt, dan is hij in ieder geval toch geplaatst voor de Qualifying School - de 108-holes marathon waarin 25 startbewijzen voor diezelfde Europese Tour te verdienen zijn.ook is Daan Huizing alvast in het bezit van een 'goede' kaart voor de Challenge Tour 2018. En dat kunnen die andere Nederlanders nog lang niet zeggen.

Alleen als zij tijdens die Qualifying School de cut (na 72 holes) halen, kunnen ze een beetje opgelucht adem halen....

Meer informatie en vanaf donderdag scoringChallenge Tour

Daan Huizing heeft nog een kans om zicht rechtstreeks voor de Europese Tour van 2018 te plaatsen. Hij is een van de 45 deelnemers aan de Grand Final die van 1 tot en met 4 november (woensdag - zaterdag) op de baan van Al Mouj in Oman wordt gespeeld.De beste vijftien van de jaarranglijst krijgen een startbewijs voor de Europese Tour.Huizing staat nu 26ste en om in de top-15 te geraken, zal hij minimaal vijfde moeten worden in Oman. Zijn achterstand op de huidige nummer vijftien, de in Heemstede geboren Duitser Sebastian Heisele, bedraagt 17.215 euro. De cheque van de nummer vijf in Oman bedraagt 18.500.

Starttijden dag 1 en 2

Vanaf woensdag 7.00 uur Live Scoring via website Europese TourPGA Tour

Vroeger hadden we het simpelweg over het Las Vegas Invitational, maar sinds enkele jaren is de naam een beetje langer: het Shriners Hospitals for Children Open. De netto-opbrengst van het toernooi gaat naar deze kinderziekenhuizen.Van 2 tot en met 5 november valt er op de TPC Summerlin bij Las Vegas 6,8 miljoen dollar te verdienen. Dat zou op de Europese Tour een toptoernooi zijn, maar in de VS ligt dat anders. Er komen goede spelers, maar geen echte sterren. Toch trekken mannen als Bubba Watson, Vijay Singh, Ernie Els, Jimmy Walker en Graeme McDowell altijd wel aandacht.Ziggo Sport zendt het toernooi alle dagen van 21.30-0.30 uur live uit.

Vanaf donderdag 16.00 uur Live Scoring via website PGA TourLadies European Tour

Van 1 tot en met 4 november (woensdag - zaterdag) doet Anne van Dam in Abu Dhabi mee aan het Fatima Bint Mubarak Open. Dit met 515.000 euro (heel veel geld voor deze Tour) gedoteerde toernooi wordt gespeeld op de baan van de Saadiyat Beach Golf Club.

Meer informatie en vanaf woensdag 7.00 uur Live Scoring via website Ladies European TourLPGA Tour

Anne van Dam moet deze weken van hot naar haar vliegen. De wedstrijden op de Ladies European Tour zijn belangrijk, maar de meeste aandacht gaat toch uit naar poging om in navolging van Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel een Amerikaanse tourkaart te behalen.De Qualifying School van de LPGA Tour vindt van 29 november - 3 december (vijf ronden) plaats op de twee banen van LPGA International bij Daytona, Florida. De beste twintig van dit toernooi krijgen een volle tourkaart voor het seizoen 2018, maar ook wie wat lager eindigt kan een behoorlijk aantal wedstrijden spelen.

Meer informatie via website LPGA TourFoto boven: de tweede hole van Regnum Carya (Getty Images)