Huizing staat voor zware opgave

Een klein wonder, dat is wat Daan Huizing nodig heeft op de slotdag van de NBO Golf Classic Grand Final.

daan huizing

Nog één ronde duurt het seizoen van de Challenge Tour, en hoewel Daan Huizing in theorie nog een kans heeft promotie naar de Europese Tour af te dwingen, zal hij zich in zijn achterhoofd al aan het opmaken zijn voor Final Stage van Qualifying School.

Huizing staat na 54 van de 72 holes in Oman op de gedeeld veertiende plaats, met een score van vijf onder par na rondes in 70, 70 en 71 slagen. 

Dat is elke week een prima klassering, maar deze week heeft Huizing een top-3 finish nodig om nog tot de top-15 van de Order of Merit door te kunnen dringen.

Het verschil met die positie bedraagt met nog achttien holes te spelen zes slagen. Met een lage zestiger is dat te overbruggen, maar er staan zoveel spelers tussen de Soestenaar en de nummer drie, dat de kansen vooral theoretisch zijn.

Hoe de slotdag ook loopt: Daan Huizing is  op basis van zijn ranking sowieso zeker van een goede kaart voor de Challenge Tour van volgend jaar en stroomt - indien nodig - direct in, in Final Stage die voor volgende week op het programma staat.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport