Thomas moet langs Bubba om nummer 1 te worden

Om de nummer 1 van de wereld te worden, moet Justin Thomas in de halve finale afrekenen met Bubba Watson. De enige overgebleven Europeaan Alex Noren treft Kevin Kisner.

Thomas

Justin Thomas is volgens velen de beste golfer van dit moment, maar volgens de harde cijfers is Dustin Johsnon nog steeds de nummer 1 van de wereld. Thomas kan dat vandaag rechtzetten. Na zijn ovewinning op Kyle Stanley (2&1) in de kwartfinale van het WGC Dell Match Technologie Play staat alleen Bubba Watson hem nog in de weg.

De laatste horde op weg naar de hoogste positie op de wereldranglijst is overigens wel een hoge, want gevoelsspeler Watson heeft zijn mojo weer gevonden. Na een lastig jaar heeft hij zijn swing en de putter weer op de rails, en dat bewees hij door deze week vijf partijen op rij te winnen. In de kwartfinale was Kiradech Aphibarnrat met 5 & 3 het slachtoffer, al moet worden gezegd dat de Thai op de belangrijke momenten voor zichzelf in de knie schoot.

Het wordt een interessante finale. De creatieve 'bananenballen' van Watson versus het foutloze, soms bijna mechanisch aandoende spel van de jonge Thomas: verre drivers, scherpe wedges, puttje maken. Simpel.

Aan de andere kant van het schema vinden we de Alex Noren. Het Zweedse trainingsbeest is in bloedvorm en rekende na zijn poule overtuigend af met 'Captain America' Patrick Reed (5&3) en Cameron Smith (4&2). Daar zal Ryder Cup-captain Thomas Bjorn blij van worden, al zal hij twee Europeanen bij de laatste acht wat mager hebben gevonden.

Noren treft in de halve finale Kevin Kisner, die geen kind had aan Ian Poulter (8&6). Poulter kreeg het vizier niet op scherp en kon zijn onmiskenbare matcplaycapaciteiten geen moment etaleren.'It was rubbish', was hij duidelijk als altijd.

Leaderboard