Scotty Cameron Select putters met nog betere balans

Bij zijn nieuwe generatie Select putters heeft Scotty Cameron het zooldesign afgestemd op het gewicht van de shaft en grip, zodat hij nog beter in balans is en makkelijker oplijnt.
Scotty Cameron Select

'Ik maak al twee dennia Newport-achtige putters en daarom focus ik intussen op de kleinste details', aldus de meesterputtermaker. 'Zo houdt het ontwerp van de zool in deze nieuwe lijn rekening met het gewicht van de shaft en de grip.'

'Het clubhoofd van een putter kan perfect haaks op het doel staan, maar als je een shaft en grip toevoegt, heeft het clubblad door de hosel de neiging om dicht te gaan staan. Dat effect gaan we tegen door minuscule hoeveelheden metaal te verplaatsen, waardoor de putter bij het oplijnen perfect haaks staat.'

Scotty noemt deze technologie four-way sole balancing. 'Omdat we de putter volledig uitgebalanceerd hebben, van de cavity naar het clubblad en van de hiel naar de teen.'

Naast de veranderingen aan de zool, zijn ook het uiterlijk en geluid aangepast.

Om het vertrouwen te vergroten en oplijnen nog makkelijker te maken, zijn de contouren en graphics verbeterd. De toplijn is wat ronder geworden, waardoor hij dunner lijkt, terwijl de hoeken wat haakser zijn gemaakt voor een strakke look.

Daarnaast is er dertig procent meer vibratiedempend materiaal tussen het clubblad en de body geplaatst, wat moet zorgen voor een zachter gevoel en geluid. Om hiervoor te compenseren zijn de schroeven in de zool iets groter geworden. Het clubblad loopt door in de zool om de bal optimaal te laten rollen.

De Select putters zijn gemaakt van meerdere materialen, om balans, gewichtsverdeling, gevoel en geluid te optimaliseren. Ze combineren een clubblad van 303 staal of hoge kwaliteit 6061 aluminium met een body van roestvrijstaal.

De nieuwe lijn bestaat uit zeven blades en mid-mallets. De nieuwe Select Laguna voegt zich bij Scotty's klassieke Newport, Newport 2 en Newport 2.5 blades, terwijl de populaire Fastback en Squareback mid-mallets worden uitgebreid met de Newport 3.

Prijs: € 449,-

www.scottycameron.com

Laatste nieuws