Vlaanderen-Nederland: Golfen bij de Buren

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juli wordt een golftoernooi tussen Nederlanders en Vlamingen gehouden op het terrein van de Brabantse Golf

vlaned

Al voor de 28ste keer strijden tijdens dit driedaags evenement golfers uit Vlaanderen en Nederland om de eer dit prestigieuze tornooi op hun naam te kunnen schrijven. Tijdens de twee kwalificatierondes, die gespeeld worden op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli, wordt gevochten om de 84 felbegeerde plaatsen in de finale op zondag 22 juli.

Behalve de eer, die op zondagmiddag door de Vlamingen of Nederlanders te behalen valt in een rechtstreeks duel in de chapman matchplay formule, wacht er aan het eind van elke speeldag een rijkgevulde prijzentafel met prachtige prijzen. Tijdens de finale zullen een aantal holes gespeeld worden met originele hickoryclubs, golfclubs met een houten steel uit het begin van de twintigste eeuw, voor het authentieke golfgevoel. De inwendige mens wordt gedurende dit weekend versterkt met typische streekgerechten uit beide landen, waaronder Hollandse Nieuwe en Oost-Vlaamse jenever.

Sinds 2017 heeft tornooidirecteur Peter Jansen het grensoverschrijdend initiatief “Golfen bij de Buren” geïntroduceerd. Door de medewerking van zowel Vlaamse als Nederlandse clubs ontvangen alle zegevierende finaleteams twee greenfees “van bij de buren”. "Golfen en Slapen bij de buren" kon niet meer uitblijven na het succes van "Golfen bij de Buren". Voor 2018 zijn er tijdens de kwalificatiewedstrijden ook nog eens overnachtingen met telkens twee greenfees in een zestal Nederlandse hotels te winnen.

Zin gekregen om deel te nemen en mee te dingen naar deze prachtige prijzen?

Bezoek snel de website van het Vlaanderen-Nederland golftornooi, vlaned.be en word een van de 400 deelnemers!