Albertus bij beste tien

Vijfde top-10 van het jaar voor Brabander

max albertus

Om op de Order of Merit echt mee te kunnen doen heeft Albertus nog wel een paar hogere finishes nodig, maar de achtste plaats in het Pro Golf Tour St Polten biedt opnieuw perspectief.

Met een totaal van negen onder par moest de Nederlander flink toegeven op de Duitse winnaar John Allen. De amateur eindigde met -15 ruim bovenaan, twee slagen voor de Pool Gradecki en de (eveneens) amateur Wiggins uit Engeland.

Albertus opende de wedstrijd in Oostenrijk met een 71, tekende op de tweede dag voor een prima 65, en besloot het met een keurige 68. 

'Solide achtste plaats. Nu een paar weken voorbereiden op een serie van vijf toernooien. Polen, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Wie komt er kijken op Broekpolder?', keek hij alvast vooruit naar de wedstrijd van het circuit dat van 5 tot en met 7 juli gespeeld wordt op de baan bij Rotterdam.

Albertus had na afloop van het toernooi geen landgenoot in de buurt om eventueel een drankje te doen op de top-10 notering. Alle andere Nederlanders misten na twee dagen de cut, al haalde Ben Collier - voormalig head-pro van de Haagsche wel de finish.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport