Olesen dompelt Italianen in rouw

Thuisfavoriet komt net te kort in Italiaans Open
olesen

Natuurlijk hadden de Italianen het liever net anders af zien lopen in Brescia. Francesco Molinari was vanzelfsprekend dé favoriet bij het thuispubliek voor het ingaan van de laatste ronde op GardaGolf. De Ryder Cup speler kwam heel dichtbij, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een Deen die evengoed op de sympatie van het publiek mocht rekenen.

Er was immers niets gepikt aan de zege van de 27-jarige Olesen. Vier bogeys maakte hij slechts deze week, en met een foutloze 64 op de slotdag voor een totaal van -22, was het ook niet zo dat hij de zege had gepikt. De 65 van Molinari was goed, maar simpelweg net niet goed genoeg op een laatste dag waarop er goed werd gescoord, ondanks een hele lange birdie op de slothole.

'Dit was een goede week. Ik wat Francesco deed op achttien en wist daardoor wat er nodig was. Het was dit jaar nog niet makkelijk, maar om hier deze wedstrijd van de Rolex Series te winnen is heel bijzonder, het is me nog niet vaak gelukt om van achteren te komen en toch te winnen. Dat maakt dit extra bijzonder', aldus de Deen die inmiddels op vijf overwinningen op het hoogste niveau staat.

Einduitslag

Laatste nieuws