Nederlanders in middenmoot op Challenge Tour

Schneider wint met overmacht

jurrian

De overwinning zat er al niet meer in voor aanvang van de slotronde voor de twee landgenoten die de cut haalden in het Swiss Challenge presented by Association Suisse de Golf, daarvoor was het gat met de Duitse koploper al veel te groot. Maar liefst zes slagen marge had Marcel Schneider bij het opmaken van de rekening; met -22 won de man uit Bietigheim zijn eerste wedstrijd op de Challenge Tour.

De Nederlandse troeven in het Zwitserse weekend rekenden dan wel niet meer op de zege, ze hadden vast gehoopt op een hogere finish maar kwamen niet bij de score van de winnaar in de buurt, al eindigden zowel Jurrian van der Vaart als Daan Huizing wel onder par op Golf Sempachersee in Luzern.

Jurrian van der Vaart speelde naar eigen zeggen ijzersterk golf deze week, maar vergat zichzelf daarvoor beter te belonen. Een snelle berekening van de kosten afgezet tegen de baten leerde hem dat hij met zijn gedeeld 33ste plaats - met een score van -7 - meer had uitgegeven dan binnengekregen, al leverde die score hem wel zijn grootste cheque van het seizoen op.

Daan Huizing had een slag meer nodig, mede door een dubbele bogey op de par-3 achtste, en eindigde met een ronde level par op de gedeeld 41ste plaats.

Voor wie de spelers van de Challenge Tour eens van dichtbij wil zien, is het komende weekend een ritje naar Belgie het overwegen waard. Op Golf L'Empereur (zo'n 120 kilometer van de grensovergang Hazeldonk) wordt vanaf donderdag gespeeld om de KPMG Trophy. Naast heel veel Belgen staan ook alle Nederlanders met een kaart voor de Challenge Tour op de startlijst.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport