Wereldranglijst: stuivertjes wisselen Woods en Luiten

Top-10 ongewijzigd * Luiten en Woods wisselen van plek * Alle Nederlanders in het rood

Tiger Woods

Aan het begin van het jaar stond Tiger Woods nog buiten de top-600 van de wereldranglijst, maar met zijn 23ste plaats in The Memorial Tournament (vooral als gevolg van een ijskoude putter) steeg de voormalige nummer-1 van de wereld naar de 80ste plaats – hij neemt die plek trouwens over van Joost Luiten.

De top-10 van de wereld bleef ongewijzigd.

 

Nederlanders

Joost Luiten zakte naar de 83ste plek en wisselde hiermee van plaats met Tiger Woods. Van een ongehoorzame putter hebben ze allebei wel eens last, maar waar Woods de fysieke malheur nu echt te boven lijkt, heeft Luiten door vocht in zijn pols een pauze moeten inlassen.

De Bleiswijker is sinds deze week de enige Nederlander in de top-500 van de wereld (Veerman is zowel qua ranking als nationaliteit een grensgeval), en weer hadden alle Nederlanders deze week een rode pijl achter hun naam.



Dames

Anne van Dam miste in het U.S. Open ruimschoots de cut, maar dat zien we nog niet terug in de ranking, want die is nog niet bekend. De winnaar van het Major, de Thaise Ariya Jutanugarn, zal een flinke stap richting het podium gaan maken.

 Nederlanders