Van Dam net naast podium

Vierde plaats voor Nederlandse in Ladies European Thailand Championship

anne van dam

Anne van Dam richt haar pijlen dit seizoen vooral op de Symetra Tour. Het tweede Amerikaanse circuit is de beste route om een kaart voor de LPGA af te dwingen, maar vooralsnog gaat het seizoen daar niet geweldig. Met een beetje geluk tankte de Arnhemse met haar prima vierde plaats in Thailand voldoende vertrouwen om de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet te zien. 

Van Dam begon de slotronde als nummer 2 van de wedstrijd, maar slaagde er in de laatste omloop geen moment in het gat met de koploper, en latere winnaar, Kanyalak Preedasuttijit te dichten. 

Waar de Thaise opnieuw laag ging (66) kreeg Van Dam de bal een stuk moeilijker in de hole. Ze tekende uiteindelijk voor een rondje in zeventig slagen, goed voor een totaal van -9 voor de wedstrijd, goed voor de vierde plaats.

'Ze wisselde vandaag briljante momenten af met mindere momenten en die (gemiste) putt op de laatste hole was typerend voor haar ronde', vatten de commentatoren de ronde van de Nederlandse samen die het spel van Van Dam verder ruimschoots roemden.

Van Dam verdiende met haar vierde plaats achttienduizend euro en klom daarmee direct op naar de vijfde plaats op de Order of Merit van het circuit. 

Einduitslag

Tour
  • LET