Anne van Dam eenvoudig door naar weekend

Level par ruim genoeg voor cut in laatste Major, twee Nederlanders door in Kazachstan

van dam

Nog twee rondes heeft Anne van Dam om zichzelf omhoog te spelen in het weekend van het Evian Championship. In het door vier speelsters aangevoerde veld staat Nederlands beste golfster op de gedeeld 36ste plaats.

Maria Torres, Amy Olson, Mo Martin en Mi Hyang Lee staan na 36 holes met -8 ruim voor op de Arnhemse, die op haar beurt met marge tot de cutline aanschoof in de tweede helft van het toernooi.

De op tien gestarte Nederlandse bevond zich met nog een paar holes rond de cutline, maar danzkij een sterke eindsprint - drie birdies op de laatste vier holes - heeft ze in het weekend nog alle kansen op een topnotering in het vijfde en laatste Major van het seizoen.

'Ik speelde al twee dagen erg goed, alleen gebeurde er weinig op de greens. Zeker na een drieputt op vijf (voor een bogey, red) baalde ik wel even. Maar ik kon goed focussen, en rolde er de laatste holes nog een paar lekkere birdies in. Heel blij met deze finish.'

Leaderboard

Challenge Tour

In het Kazachstan Open haalden Wil Besseling en Daan Huizing de cut. Al vervullen ze tot nu toe een bijrol, het duo heeft in het weekend van het rijk gedoteerde toernooi alle kans goede zaken te doen voor de Order of Merit. Die kans hebben Lars van Meijel en Darius van Driel niet. Beiden gebruikten één slag teveel om door te mogen.

Leaderboard