21-jarige Zweed aan de leiding

Halverwege het HNA Open de France is de jonge Marcus Kinhult twee slagen los van de grote namen in het veld.

Kinhult

Er stond vandaag iets minder wind dan gisteren, maar makkelijk speelt Le Golf National natuurlijk nooit, met zijn hoge rough, levensgevaarlijke waterpartijen en duivels moeilijke greens.

Dat de 21-jarige Zweed Marcus Kinhult slechts 65 slagen (-6) nodig had – twee minder dan wie ook – en brutaal de leiding nam op de baan waar in september de Ryder Cup wordt gespeeld, hadden dus maar weinig mensen verwacht.

Het is pas het 31ste optreden op het hoogste niveau voor Kinhult, die vorig jaar zijn kaart veroverde dankzij elf top-10 noteringen op de Challenge Tour. In 2016 speelde hij ook al even op de Europese Tour, maar toen haalde hij maar twee cuts in twaalf wedstrijden.

En nu staat hij op -6 dus twee slagen los van Chris Wood (68), hebben Jon Rahm (69) en overnight leader Bradley Dredge (72) drie slagen achterstand, en moeten Justin Thomas (70) en Matthew Fitzpatrick (69) vier slagen toegeven. 

Zijn favoriete vierbal met Ben Hogan, Tiger Woods en Roger Federer zit er niet in, maar de 21-jarige Zweed heeft morgen in ieder geval een flight waar je 'u' tegen zegt. Benieuwd of hij een beetje slaapt.

Leaderboard