Fitzpatrick op koers

Hij kreeg geen wildcard van Thomas Bjorn en zal dus sowieso twee jaar moeten wachten op een tweede optreden in de Ryder Cup, maar Matthew Fitzpatrick heeft in het Omega European Masters nog alle kans om zijn titel te prolongeren.

Fitzpatrick op koers

Fitzpatrick begon gisteren voorzichtig met een 69 (-1), maar vandaag vond de jonge Engelsman het gaspedaal op de fraaie baan van Crans Montana: met een 64 (-6) meldde de titelverdediger zich  hoog op het leaderboard.

Daar zag het in eerste instantie niet naar uit met vroege bogeys op hole-1 en 4, maar nog voor de turn stelde Fitzpatrick orde op zaken met vier birdies, en ook na de turn kleurde zijn scorekaart vier keer rood. Acht birdies in 14 holes, dat is goed voor het zelfvertrouwen.

Met een totaal van -7 heeft Fitzpatrick halverwege het toernooi twee slagen achterstand op de Japanner Hideto Tanihara, die na een 65 en een 66 op -9 staat.

Eén slag daarachter vinden we onder andere Danny Willett, die eindelijk langzaam maar zeker uit het dal lijkt te klimmen, waarin hij na zijn overwinning in The Masters van 2016 belandde.

Leaderboard