Bradley wint BMW Championship na verlenging

Justin Rose nieuwe nummer 1 van de wereld

bradley

De Engelsman Rose reageerde na afloop van de play-off tegen Keegan Bradley opgetogen toen hem de vraag werd voorgelegd wat het hem deed dat hij de nieuwe nummer 1 van de wereld is na zijn tweede plaats in het BMW Championship, maar de woorden van trots over deze positie konden maar nauwelijks verhullen dat hij vooral baalde van de gemiste kans op een derde zege in 2018

Op de 72ste hole was zijn bal al op weg naar de bodem van de cup maar rolde deze er opvallend genoeg weer uit, waarna hij op de eerste extra hole geen par wist te maken van een kleine twee meter en de zege daarmee wel erg makkelijk uit handen gaf.

De zege van Keegan Bradley op het door extreem slecht weer pas op maandag besliste kampioenschap, was allerminst gestolen, al had hij over geluk niets te klagen op weg naar de eerste zege in zes jaar tijd.

Zo deed de bogey op de 72ste hole (na een in de tribune geslagen bal) geen pijn omdat Rose ook eindigde met een bogey, en zal het beeld van de bal die seconden lang bleef liggen op de rand van de hole op de zesde alvorens toch voor birdie te vallen, nog vaak worden herhaald.

'Ik wil iedereen bedanken die me de afgelopen jaren geholpen heeft', stamelde Bradley kort na de 73ste hole, 'Het was een lange weg, maar dit is zo mooi, voor het eerst winnen met mijn hele gezin erbij', aldus de Amerikaan die met -20 een ijzersterk veld voorbleef in de voorlaatste wedstrijd van de play-offs. Zo eindigde McIlroy - zonder ook maar een putt te maken - op slechts twee slagen, en was Woods opnieuw lang in de race om zijn eerste zege in vijf jaar op te eisen maar uiteindelijk genoegen moest nemen met de zesde plaats.

Beiden krijgen, net als runner-up en 's werelds nummer 1 Rose, over twee weken alsnog een kans om te winnen als een eliteveld van 30 man strijd om de zege in het Tour Championship waar Bryson Dechambeau als nummer 1 van de FedEx-ranking naar toe afreist.

Einduitslag

Afslag op
  • Getty Images