Amateurs boven par op KLM Open

Alleen Jerry Ji onder par, overige amateurs buiten top-100

verdonk

De ronde van de als eerste gestartte amateur Jerry Ji bleek niet de opmaat voor meer goede Nederlandse resultaten van de oranjeamateurs. Zijn -1 bleek aan het eind van de dag de enige score onder par.

Koen Kouwenaar - vorige week winnaar van het Nationaal Open op de Hoge Kleij - tekende voor een ronde in drie boven par (74). De eerste twee holes leverden direct twee bogeys op, al herstelde hij die knap met birdies op de par-5 dertiende en de par-3 veertiende. De vreugde over het herwonnen terrein duurde maar kort: op vijftien liep de amateur tegen een dubbel bogey vijf aan en het lukte hem niet meer dat te herstellen. Na de turn volgde er nog één birdie (par-5 zesde) maar omdat er ook twee bogeys op de kaart moesten worden geschreven kwam hij niet verder dan de gedeeld 127ste plaats.

Kiet van der Weele had drie slagen meer nodig. De speler van de Rosendaelsche maakte acht bogeys en twee birdies voor een ronde in 77 slagen en de 145ste plaats. Daarmee bleef Van der Weele Stan Kraai nipt voor die met met vijf bogeys, een triple en een birdie na dag een op de 149ste plaats staat.

De rij der Nederlanders wordt gesloten door Aydan Verdonk. De longhitter uit Purmerend kwam onder meer dankzij twee dubbels en twee triples niet verder dan een ronde in 83 slagen. Zijn +12 was de slechtste score van het hele veld.

Afslag op
  • Golfsupport