Rose tekent bij Honma

Twintig jaar lang was Justin Rose een staff player van TaylorMade, maar nu stapt de 38-jarige Engelsman over naar het Japanse Homa.
Rose tekent bij Honma

Het gerucht gonsde al weken door de golfwereld en Justin Rose had zelf al toegegeven dat de oorzaak van de rook inderdaad een vuurtje was: met ingang van 2019 is hij 'een meerjarige verbintenis' aangegaan met Honma.

De verwachting is dat Rose gaat spelen met een Honma driver, ijzers en wedges en ook op zijn tas en pet is het logo van de Japanse producent te vinden. 'Ik heb een van de beste jaren van mijn carrière achter de rug, en heb er vertrouwen in dat het met equipment van Honma nog beter kan', aldus de winnaar van de FedEx Cup.

Rose speelde zijn hele carrière met TaylorMade en bij de opvallende overstap lijkt een belangrijke rol weggelegd voor oud TaylorMade CEO Mark King, die sinds vorig jaar als adviseur voor Honma fungeert. De Japanse clubmaker wil een grotere rol gaan spelen in Europa en de Verenigde Staten en het inlijven van de Olympisch Kampioen en nummer 2 van de wereld is een flinke stap in het verwezelijken van deze ambitie. Ook Paul Casey wordt genoemd als potentiële kandidaat om met Honma clubs te gaan spelen.

Je hoogst geplaatste speler op de wereldranglijst verliezen, doet beslist pijn, maar de boekhouding van TaylorMade zal een zucht van verlichting slaken nu Rose van de loonlijst kan worden afgevoerd. Met met sterren als Tiger, Jon Rahm, Rory McIlroy, Dustin Johnson en Jason Day is deze overigens nog steeds behoorlijk topzwaar. Een jaar geleden stapte Sergio Garcia na vijftien jaar trouwe dienst al over naar Callaway.

Rose komt half januari voor het eerst met zijn Honma clubs in actie tijdens de Dubai Desert Classic. De precieze samenstelling van zijn tas is nog niet bekend, maar volgens een woordvoerder is de kans groot dat het gaat om de nieuwe T//World TW747 driver, forged cavity backs lange ijzers uit dezelfde lijn en een prototype muscle back korte ijzers die – net als de wedges – speciaal voor de Engelsman worden gemaakt.

https://honmagolf.com

Laatste nieuws