Moeizaam begin Luiten, birdiefeest op Challenge Tour

Darius van Driel net achter koploper in Turkije

luiten

In het noorden van Turkije op de Challenge Tour is er maar één opdracht: birdies maken, zoveel als je kan. 

Met een score van level par sta je na de eerste dag van het Turkish Airlines Challenge niet eens bij de beste honderd, met vijf onder par zelfs niet bij de beste tien.

Twee van de vier deelnemende landgenoten wisten zich na achttien holes wel een plek in de top-10 te verwerven. Darius van Driel opende met een foutloze ronde in acht onder par (64) en heeft daarmee de tweede plaats in handen, op twee slagen van koploper Laporta die maar liefst vier eagles op zijn scorekaart mocht noteren, een evenaring van het record op een van de hoogste circuits wereldwijd.

Wil Besseling staat ook hoog op het leaderboard, en zal zich beseffen dat zijn -6 (T7) makkelijk een aantal slagen beter had gekund: op de scorekaart stonden negen birdies maar ook een triple bogey acht op de par-5 vierde van de Samsun GC.

Reinier Saxton (-3) en Daan Huizing (-2) staan met hun scores ook aan de goede kant van de cutline maar beiden zullen op dit birdiefeest op vrijdag geen steken kunnen laten vallen willen ze niet alsnog misgrijpen bij de eerste reguliere  wedstrijd van het seizoen.

Leaderboard Challenge Tour

European Tour

In de Trophée Hassan II beleefde Joost Luiten een moeizame herstart na weken niet gespeeld te hebben. In de achtertuin van de koning (Luiten speelde de pro-am gisteren met de prins) was het spel van de Nederlander nog wat roestig met veel nét gemiste fairways en weinig benutte scoringskansen.

De eerste birdie van de dag (op de par-5 achtste) werd voorafgegaan door bogeys op twee en zeven, en ook na de turn leverde Luiten al snel twee slagen in met bogeys op tien, als gevolg van een gelipte putt van nauwelijks een meter afstand, en veertien. 

De score van +3 kreeg enkele holes voor het einde nog een dragelijker aanzien door birdies op vijftien en zeventien, maar de Nederlandse nummer 1 stapte desondanks in mineur van de baan na een bogey zes op de slothole.

Met een openingsronde in level par bedraagt de achterstand op de leider direct al zeven slagen. De Engelsman opende met een foutloze 66 (-7) op de par-73 baan en heeft daarmee een minimale voorsprong op Alejandro Canizares en Sean Crocker die met -6 volgen.

European Tour

Afslag op
  • Golfsupport