Noordwijkse treft Noord Nederlandse in damesfinale

De Noord Nederlandse heeft de finale van de competitie in de hoofdklasse bereikt. De club uit Glimmen klopte Houtrak in de kruisfinale. Tegenstander in de eindstrijd is de Noordwijkse, die afrekende met de Eindhovensche.
Noordwijkse treft Noord Nederlandse in finale

Door onze speciale verslaggever.

De plaats in de kruisfinale kleurde het seizoen van de Noord Nederlandse al, maar het ticket voor de finale maakt het succes alleen maar mooier. De Gromingse dames kwamen op Stippelberg eigenlijk nooit in gevaar. Daarvoor kon Houtrak zonder de geblesseerde Lilly-more Mahadewsing te weinig tegenwicht bieden. Mahadewsing moest na een scooterongeluk met een hersenschudding en gekneusde heup vanaf de kant toekijken.

Ze zag hoe haar team eigenlijk kansloos was. In de foursomes walste de Noord Nederlandse al over Houtrak heen, en in de singles was dat niet anders. Nadat de voor winst noodzakelijke punten binnen waren, gaf de noordelijke ploeg de resterende partijen op, waardoor er uiteindelijk 10-8 op het bord verscheen.

,,Het zat er niet in’’, erkende Houtrak-coach Floris Vos. ,,De Noord Nederlandse was vandaag echt even te sterk voor ons.’’ Maar de plaats in de kruisfinale – als poulewinnaar nota bene – vergoedde veel. ,,Dat was voor dit team op dit moment misschien wel het hoogst haalbare. Het was mooi hier te staan.’’

Spanning

In het treffen tussen de Noordwijkse en de Eindhovensche zat beduidend meer spanning. Na de foursomes keek de titelverdediger zelfs tegen een 4-2 achterstand aan. Eindhovensche haalde meteen de eerste partij binnen. Lieve van Veggel en Floor Vroomans klopten Mayka Hoogeboom en Tessa de Bruijn (3&1). Daphne van Son en Zoë van Vliet deden meteen iets terug. Zij versloegen Daphne Zeedijk en Philippine Ceulemans (4&2), maar zagen hoe Chloë Schreurs en Minouche Rooijmans de Brabantse dames toch weer aan de leiding zetten met een 3&2 zege tegen Sophie van Wijngaarden en Fleur Stigter.

In de singles was het vervolgens echter de Noordwijkse die de toon bepaalde. Mayka Hoogeboom rekende ruim af met Lieve van Veggel (6&5), Tessa de Bruijn klopte Chloë Schreurs (3&2), waarna Daphne van Son zich ontdeed van de Brabantse Dahpne, Zeedijk (2&1).

Floor Vroomans bracht de spanning weer terug. Zij rekende af met Sophie van Wijngaarden (3&1) en zo was de stand weer volledig in evenwicht (8-8). Daarna sloeg de weegschaal door in Noordwijks voordeel. Zoë van Vliet klopte Philippine Ceulemans (5&3) en daarmee was de partij beslist, waardoor Fleur Stigter haar match nog kon opgeven (10-8).

Sophie van Wijngaarden was die tevreden met die winst. ,,De finale halen was uiteraard het doel vandaag, ook al was het al super dat we als winnaar uit de poule kwamen. Dat we het dan nu weer laten zien, is heel gaaf.’’ Makkelijk was het niet, stelt ze meteen. ,,Nee, de Eindhovensche heeft een heel goed team met sterke en jonge meiden. Petje af voor hen.’’ In de finale wacht de Noord Nederlandse. ,,Die troffen we in de poule ook al. Het werd 14-4 voor ons, maar was wel heel close. Veel partijen die tot de zeventiende of de achttiende gingen. Mat Marit Harryvan, Chantal Paassen en Marloes van den Brink hebben zij ook een aantal sterke speelsters. We zijn echt aan elkaar gewaagd en ik verwacht spektakel in de finale.’’

Laatste nieuws