Epic Flash Star: extreem licht

Callaway Golf introduceert een nieuwe serie game-improvement clubs die hulp bieden bij lage swingsnelheden: Epic Flash Star. Ze kosten wel een fortuin.
Epic Flash Star: extreem licht

Steeds meer producenten geven hun ontwerpers af en toe de vrije hand om clubs te ontwerpen zonder restricties van tijd en geld. Het resultaat: fraaie kunstwerkjes die indrukwekkend presteren, maar 'dodelijk' zijn voor je portemonnee.

Ook de nieuwe Epic Flash Star familie valt in deze categorie.

De enige opdracht die de ontwerpers kregen was: 'Ontwerp extreem lichte clubs van premium materialen die golfers met een lage swingsnelheid helpen om hun maximale afstandspotentieel te bereiken'.

Om dit te bereiken combineert de Epic Flash Star driver zeer lichte shafts (30 of 40 gram) en grips met bekende 'balsnelheidverhogende' technologieën, zoals Flash Face (een extreem dun, door de computer ontworpen clubblad) en Jailbreak (staven tussen kroon en zool die de stabiliteit van het clubhoofd vergroten).

De Epic Flash Star driver weegt in totaal maar 266 gram, wat maar liefst vijftig gram minder is dan de standaard Epic Flash. Hierdoor genereer je met dezelfde kracht meer snelheid en sla je dus verder.

Naast 10,5º en 12º loft is er ook een model met 13,5º loft, wat langzame swingers nog meer hulp biedt om de bal de lucht in te krijgen.

De woods en hybrides gaan uit van hetzelfde principe: een lichtgewicht shaft en grip, een dun clubblad en een laag zwaartepunt (lees: hoge balvlucht) door een kroon van koolstoffiber.

Ook hier zijn extra lofts toegevoegd, zodat je kunt kiezen uit vijf woods (3-11) en zes hybrides (3-8).

De nieuwe lijn wordt gecompleteerd door de Epic Forged Star ijzers, high-end game-improvers die – net als de rest van de familie – ontwikkeld zijn om de bal hoog en ver te slaan.

Ze hebben een body van gesmeed 1025 koolstofstaal waarop een heel dun clubblad is bevestigd. Deze zegenaamde 360 Face Cup heeft ronde randen, waardoor hij heel flexibel is (hoog trampoline-effect) en de bal veel snelheid krijgt.

Om toch een zacht gevoel en geluid te krijgen, is achter het clubblad een insert van urethaan geplaatst.

De vrouwenversie van de Epic Forged Star ijzers heeft meer loft en een net iets anders geplaatst zwaartepunt, om de balvlucht en carry te optimaliseren.

De Epic Flash Star lijn ligt vanaf 9 augustus in de winkel.

Prijs: € 899 (driver), € 449 (woods), € 379 (hybrides), € 2499 (7 ijzers)

www.callawaygolf.com

Laatste nieuws