Dieprode cijfers in Schotland

Besseling, Luiten en Veerman ruim onder par
wil besseling

'Er stond de laatste dagen eigenlijk te weinig wind. Daarnaast heeft hard geregend dus de baan is zacht. Linksbanen die geen wind hebben en zacht spelen worden gewoon afgebroken', verklaarde Joost Luiten de enorm lage scores halverwege het Alfred Dunhill Links Championship. 

Met een score level par sta je in Schotland na twee dagen niet eens bij de beste 150 (!) van het veld, de cutline na 36 holes staat op -6 en de leiding is met -14 in handen van Challenge Tour speler Matthew Jordan.

De drie Nederlanders die in Schotland meedoen, staan halverwege de wedstrijd aan de goede kant van de cutline, maar om zeker te zijn van deelname aan de finaleronde, is zaterdag nog een ronde onder par nodig. Niet alleen is het toernooi 'anders dan anders' omdat er met een amateur wordt gespeeld, de cut valt ook pas na drie dagen zodat alle spelers in elk geval één ronde hebben gespeeld op de drie banen waarop wordt gespeeld.

De beste Nederlandse dagscore - de een na beste van het hele veld ook - kwam op naam van Johannes Veerman. De Nederlandse Amerikaan had op Kingsbarns maar 63 slagen nodig en klom daarmee fors op het leaderboard waar hij met -9 nu gedeeld 21ste staat.

Het is precies dezelfde score waar ook Wil Besseling na een tweede ronde op Carnoustie voor tekende. De nummer 432 van de wereld speelde twee dagen prima golf en staat er prima voor om voor de tweede opeenvolgende week met een topnotering van de Europese Tour te vertrekken.

Ook Joost Luiten heeft daar nog alle kans op. De Nederlandse nummer 1 speelde eveneens op Carnoustie en had net als zijn landgenoot 67 slagen nodig om de ronde te voltooien. Met een totaal van -8 staat hij vooralsnog 33ste. Dat lijkt veilig, maar op een zo makkelijk spelende links zijn zaterdag zeker birdies nodig om niet links en rechts voorbijgestoken te worden. 

Leaderboard

Het weer is goed Schots, maar waaien doet het desondanks nauwelijks.

Laatste nieuws