Titleist TruFeel: de zachtste

Dankzij een nieuwe kern en cover mag het vernieuwde instapmodel zich de zachtste golfbal van Titleist noemen.

Titleist TruFeel: de zachtste

Met de Pro V1 en Pro V1x heeft Titleist bij tourspelers en betere golfers de onbetwiste koplopers op ballengebied in het assortiment, maar de marktleider vergeet ook de golfer niet die het met een wat kleiner budget moet doen.

De TruFeel vervangt de DT TruSoft en het instapmodel van Titleist heeft een schappelijke prijs van nog geen drie tientjes per dozijn. Daarvoor krijg je een bal die ver vliegt, consistent is en zeer zacht voelt.

'In deze categorie zien we veel ballen die afstand of spin bij het korte spel inleveren om een zacht gevoel te krijgen' zegt Michael Mahoney, vice president Golf Ball Marketing van Titleist.

'Wij denken met de TruFeel de perfecte balans te hebben gevonden tussen een zeer zacht gevoel en allround prestaties.'

Dat zachte gevoel is voor een groot deel te danken aan de nieuwe lage compressie kern, die volgens de makers de snelheid en afstand in het lange spel verhoogt, terwijl je voor andere slagen wel de speelbaarheid houdt die je nodig hebt.

Ook de TruFlex cover draagt zijn steentje bij aan het zachte gevoel en zorgt daarnaast voor controle rond de green. Hij is voorzien van een nieuw dimplepatroon om de bal langer in de lucht te houden.

De TruFeel wordt geproduceerd in de fabriek in North Darmouth, Massachusetts, om prestaties, kwaliteit en gevoel consistent te houden – bij elke bal.

De nieuwe bal is verkrijgbaar in wit, lichtgevend geel en mat rood, en voorzien van een nieuw oplijnhulpmiddel, dat het populairst bleek in de online tool waarmee je ballen kunt personaliseren.

De TruFeel ligt vanaf januari 2020 in de winkel.

Prijs: € 29,90

www.titleist.co.uk