Standplaats Turkije I

Golfers Magazine ontving een uitnodiging om naar het Turkish Airlines Open te komen.

turkish airlines open

Zo vaak gaat de redactie van Golfers Magazine niet meer naar toernooien. Voor de tijd die je onderweg bent, en het geld dat het kost, kom je immers met relatief weinig 'content' terug. Een dagelijks verslag voor golfersmagazine.nl, de bekende social media, en verder is het zaak om te kijken of je elders nog een verhaal kan vinden. Net een paar vragen stellen aan Tom Watson bij zijn laatste Open over zijn komst naar het KLM Open. Tijdens een pro-am net zoveel kletsen met playing partner Alvaro Quiros dat je er een aardig stuk over kan tikken. Of zelfs een heus afscheidsinterview met Ivor Robson, niet geheel toevallig enkele jaren geleden ook in Turkije.

Ook dit jaar ligt de lat hoger dan 'alleen maar' Joost Luiten volgen. Natuurlijk ligt daar wel de focus. Een ruim interview voor aanvang, een hole voor hole verslag op twitter, en dagelijk een nabeschouwing. Prettig, want zeker de eerste twee dagen is de kans dat hij veel in beeld komt op tv niet heel groot: het veld is sterk en Luiten start ergens in de staart.

Vooral in de dagen voorafgaand aan het toernooi is er kans om wat extra's te maken. Vlak voor of na oefensessies, meewandelend van punt A naar punt B hebben spelers vaak wel een paar minuten over. Soms zonder te stoppen, soms op het gemakje. Lee Westwood, Patrick Reed, Nicolas Colsaerts, ze zullen stuk voor stuk binnenkort in Golfers Magazine opduiken. De persconferentie van tweevoudigtitelverdediger Justin Rose nog? Ach, voor het plaatje, maar de Engelsman heeft niet heel veel te melden, of het moet zijn dat hij zich even verspreekt als hij zegt dat hij met een derde overwinning in een mooi rijtje staat. Hoop te staan bedoelt hij natuurlijk. 

Maar ook dat is dus allemaal niet genoeg om een afwezigheid van een week te rechtvaardigen. Daarbij: de deadlines in Nederland lopen niet weg. Gelukkig kan je aan de rand van het zwembad van het Maxx Royal ook prima werken. Met wifi tot op het strand, koelboxen met water naast je stoel en hier en daar zelfs een stroompuntje, kan je heel wat pagina's voor het extra dikke laatste nummer van het jaar wegtikken. Nu alleen hopen dat er niemand naast de laptop met een grote plons het water in duikt...