Luiten levert iets in op dag 2 Turkish Airlines Open

Dag van net niet

joost luiten

'Het was niet slecht, maar het was het ook allemaal nét niet', was ook de conclusie van de Nederlander zelf na een ronde in drie onder par op een dag dat velen laag gingen op de door Colin Montgomerie ontworpen baan.

Min zes en min zeven leek een heel gewone score, meerdere spelers gingen rond in acht onder par (Ross Fisher en Shubhankar Sharma) en de Schot Robert McIntyre tekende zelfs voor een foutloze negen onder. In dat licht bezien was de drie onder die Luiten binnenbracht, inderdaad wat schraal maar er was niet één onderdeel van het spel waar dat specifiek aan lag.

'Wat ik zeg, het was het allemaal net niet. Ik sloeg de ballen net niet dicht genoeg bij de vlag. Op de par-5's scoor ik net niet genoeg en ook op de greens viel het allemaal net niet. Ik sloeg veel goede ballen, maar soms pakt het net even anders uit. Neem zo'n laatste hole. Perfecte drive midden fairway en ook een hele goede tweede slag die net een meter te ver doorrolt. Doet hij dat niet dan eindigt hij dood bij de vlag, nu zat ik met de meest onmogelijke chip die je maar kon bedenken en kon ik helemaal niets.'

De matige afslag op de par-3 vijfde vormde de opmaat voor de enige bogey van de dag.

Luiten maakte één bogey (een matige afslag en dito chip op de par-3 vijfde) en vier birdies, maar liet op drie van de vijf par-5 holes te scoren, waaronder dus op de slothole. 

'Natuurlijk is dat balen, al was het maar omdat je, als je met een birdie en -4 eindigt, toch nog het gevoel hebt dat dat wel een prima score is. Nu heb je dat niet en dat is jammer. Aan de andere kant zat het er allemaal heel dichtbij, lopen de leiders niet weg en sta ik er voor het weekend nog gewoon goed voor. Morgen een tikkie beter en dan kan het nog een mooi weekend worden.' 

Luiten zakt met een totaal van acht onder par net uit de top-10 en staat halverwege de wedstrijd op de gedeeld vijftiende plaats.

Het slag voor slag verslag van de ronde van Luiten kan je lezen op de twitterpagina van @golfersmagazine

Leaderboard

Tour
  • Golfers Magazine