Besseling volop in race voor titel in Zuid-Afrika

Ook Johannes Veerman in top-10
wil besseling

Drie slagen slechts is het verschil voor het ingaan van de laatste ronde tussen de koploper in het eerste toernooi van het seizoen 2020 en de nummer 2. En wat nog veel belangrijker is: er staan geen andere spelers tussen de Spanjaard Pablo Larrazabal en de Nederlander Wil Besseling. Met nog één ronde te spelen heeft de man uit Noord-Holland zeer goede vooruitzichten om een enorme stunt te voltooien.

Besseling miste net een vol speelrecht voor de Europese Tour door zowel op de Challenge Tour als op Qualifying School net te kort te komen voor kwalificatie. Hij verdiende echter genoeg speelrechten om een toernooi of vijftien in te komen, de kleinere toernooien, ongetwijfeld vaak op het laatste moment, maar nog één goede ronde in Zuid-Afrika en alles kan anders zijn.

'Het was ook vandaag een heerlijke dag. Ik voelde me goed en dit is gewoon een goede score. Er stond best wel wat wind en de greens worden steeds harder. Het lijkt misschien of ik wat behoudender speelde met wat meer ijzers van de tee dan de jongens waar ik mee speel, maar dat is echt mijn game-plan deze week: vanaf de fairway kan je altijd beter naar de green dan vanuit de bunker.'

Even leek het er desondanks op dat de 33-jarige Nederlander zijn uistekende uitgangspositie ging verspelen toen hij kort voor de turn twee opeenvolgende bogeys maakte. Hij verblikte of verbloosde echter niet van deze tegenslag, bleef hetzelfde spel spelen als hij al de hele dag deed, en schaakte zichzelf zo alsnog naar een score onder par.

Dankzij een derde ronde in twee onder par staat Besseling op een totaal van acht onder par, drie slagen achter Larrazabal dus en in zijn eentje tweede waardoor hij zondag in de laatste groep van de dag mag starten.

'Het is heel lekker om morgen in de laatste groep te mogen starten, daar heb ik heel veel zin in. Ik voel me goed, ik sta de bal goed te raken en heb controle over de bal. Ik ga gewoon door met waar ik mee bezig ben en proberen nog een dag hetzelfde te doen en hopelijk wordt het dan morgen mijn dag'.

Niet alleen Besseling heeft kans op een topnotering, ook Johannes Veerman staat er na 54 holes uitstekend voor. De Nederlandse Amerikaan - die overweegt zich voor de zomer in Nederland te vestigen - eindigde met twee opeenvolgende bogeys, maar staat na een ronde in zevnentig slagen eveneens in de top-10. Met -5 - en als gedeeld tiende - heeft ook hij goede vooruitzichten op een mooi resultaat bij de seizoensopening van de Europese Tour.

Lars van Meijel tenslotte, had het vandaag moeilijk. De Brabander maakte maar één birdie maar leverde wel vijf slagen in voor een derde ronde in 76 slagen (+4) en leverde daarmee vijftien plaatsen in waardoor hij nu net buiten de top-40 staat.

Leaderboard

Laatste nieuws