Schema Challenge Tour 2020 bekend

Nederland in laatste weekend augustus gastheer circuit

challenge tour

Vier punten zet de communicatieafdeling van de Challenge Tour in de spotlights bij de vroege bekendmaking van het schema. Een: het seizoen begint met een serie van drie wedstrijden in Zuid-Afrika. Twee: de Grand Final wordt gespeeld op de T-Golf & Country Club op Mallorca. Drie: het aantal te vergeven tourkaarten gaat van vijftien naar twintig. En vier: voor het eerst sinds 2009 keert het circuit terug naar Nederland.

Hoewel de geruchten over The Dutch als gastheer sterk zijn, staat op het vooralsnog gepubliceerde schema dat de baan nog niet gekozen is, maar de B-NL Golf Challenge - zoals het toernooi genoemd wordt - heeft een prijzenpot van €250.000,- en staat op de kalender in het weekend van 27 tot 30 augustus.

Als het circuit Nederland aandoet, is er al een groot aantal wedstrijden gespeeld. Hoewel het schema nog niet volledig bekend is - er staan nog heel veel gaten op de kalender - weten de spelers dt ze al eerder dan in andere jaren aan de slag kunnen en ook dat het niet bij die ene wedstrijd blijft, zoals jaren het geval was met de openingswedstrijd in maart in Kenia waarna de volgende wedstrijd pas midden april plaatsvond.

Al in februari reist het circuit af naar Zuid-Afrika waar in drie opeenvolgende weken een toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met de Sunshine Tour: het Limpopo Championship, het Ram Cape Tow Open en de Dimension Data Pro-Am, en het seizoen eindigt in het weekend van 5 tot en met 8 november met de Grand Final op Mallorca.

Alain de Soultrait, directeur van het circuit: 'Zuid-Afrika wordt het 51ste land dat we als Challenge Tour bezoeken. Het is een bevestiging van de wereldwijde ambities van het circuit, al zijn we net zo blij dat we weer terugkeren naar Nederland. We zijn enorme dank verschuldigd aan alle nationale federaties, promoters, sponsors en partners. Zonder hun hulp zouden we niet kunnen bestaan, laat staan dat we zouden kunnen groeien zoals we nu doen.'

De tourbaas zei in zijn statement niets over de aanpassing in de beloning aan het eind van de rit, maar de uitbreiding van vijftien naar twintig kaarten is een wens van veel spelers die daarmee meer waarde toegekend zien worden aan een jaar goed spelen in plaats van zes dagen goed spelen: de toename van vijftien naar twintig kaarten op de Order of Merit gaat gepaard met een afname van 25 naar twintig kaarten op Final Stage.

*Co-sanctioned events with the Sunshine Tour