Golfers Magazine 1: Klaar voor het nieuwe golfjaar

Brooks Koepka, Darius van Driel, Lars van Meijel, Luke Donald, Peter van Zadelhoff, Caroline Huyskes, Tom Simpson, Made in Scotland
gm1

Ook in 2020 verschijnen er tien edities van hét golftijdschrift van Nederland en Belgie en deze week ligt de eerste daarvan in de winkels, of valt hij bij de abonnees met een harde plof op de mat.

De héle inhoud van de 148 pagina's beschrijven gaat wat ver, maar al bladerend kom je onder meer het volgende tegen: 

Darius van Driel en Lars van Meijel haalden allebei hun tourkaart voor 2020 maar zijn zich er terdege van bewust dat ze daarmee pas aan het begin van een lange weg staan. 

Die lange weg heeft Brooks Koepka al afgelegd. De Amerikaan mag dan deze week zijn eerste plek op de wereldranglijst verliezen, reken ook in 2020 op een hoofdrol in de Majors. Hij lijkt ervoor te leven.

Reken maar dat Koepka de Majorweken en andere belangrijke toernooien al in zijn agenda heeft gezet. Jan Kees van der Velden en Martijn Paehlig zet alle Majors en andere toptoernooien op een rijtje. Met vier professionele toernooien in Nederland hoef je voor topgolf de grens in 2020 niet over.

Dat is goed nieuws voor de Nederlandse golfers, waarvan er hopelijk meer zullen komen die ook nog eens meer rondjes gaan spelen. Caroline Huyskes werd afgelopen november als eerste vrouw gekozen tot president van de NGF. De macht van het getal is van essentieel belang voor de toekomst van de sport.

Topgolf en topgolfers is maar een deel van het golfspectrum. Mede daarom starten we met een nieuwe rubriek: Mijn drive. Golfers zoals wij allen zijn komen hierin aan het woord over hun passie voor de sport. In aflevering 1 vertelt RTL nieuwslezer Peter van  Zadelhoff waarom hij golf zo mooi vindt. 

Op welk niveau je echter ook speelt, beter worden willen we allemaal. Alleen willen we niet allemaal naar buiten als het kwik niet boven de tien graden uitkomt. Geen nood! De mannen van Made in Scotland laten zien hoe je ook in de warmte van de huiskamer kan werken aan je spel.

En wil je toch buiten golfen dan zijn er genoeg mooie banen in binnen- en buitenland waar je terecht kan. Op een van de dit jaar jubilerende banen bijvoorbeeld, op de Scherpenbergh waar we waren voor Afslag Op of ga je toch liever naar de zon? Kreta is een onverwachte golfbestemming en Thailand natuurlijk de winterfavoriet van velen. Al was het alleen maar voor de prachtige plaatjes.

Golfers Magazine 1 ligt vanaf 6 februari op de mat en in de (digitale) winkel. Wil je vanaf het volgende nummer Golfers Magazine thuis ontvangen? Sluit dan hier een abonnement af.

Laatste nieuws