Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Woodland neemt leiding over

Grote namen rukken op

Dat er gescoord kan worden op Pebble Beach, bleek ook de tweede dag, waar Gary Woodland met een ronde in zes onder par de leiding over nam van Justin Rose. Tegelijkertijd bewees onder meer een Rickie Fowler dat de liefhebbers van een extreem moeilijk U.S. Open zomaar op hun wenken kunnen worden bediend. De Amerikaan die nog altijd wacht op zijn eerste Majorzege opende met een 66 maar kwam de volgende dag, na een omloop met veel gemiste fairways, niet verder dan een 77.

Het zal een boodschap zijn voor alle spelers die halverwege het toernooi nog denken een kans te maken, en dat zijn er heel wat. Woodland mag met -9 over twee dagen dan wel de laagste score in het U.S. Open ooit hebben, er zijn genoeg grote namen op het leaderboard terug te vinden om nog geen uitspraken te kunnen doen over wie nu de grote favoriet is voor het weekend.

Justin Rose en Louis Oosthuizen zijn met Majors op hun naam en een score van -7 zeker kanshebber, niet voor niets hebben zij Woodland ook het best in het vizier, maar Aaron Wise en de winnaar van het RBC Canadian Open van vorige week Rory McIlroy staan daar maar weer één slag achter, om over de groep op -4 en -3 nog maar te zwijgen: Brooks Koepka (natuurlijk), Matt Kuchar, Matt Wallace, Adam Scott, Henrik Stenson, Jon Rahm, Zach Johnson en zo kan je nog wel even doorgaan.

Ook in het weekend is de opdracht duidelijk: vind de fairway vanaf de tee, sla je approaches op de green en zorg dat je putter 'aan' staat. Er zijn genoeg spelers die dat in zich hebben, dus wie zondagavond laat de minste slagen achter zijn naam zal hebben staan is nog lang niet te zeggen.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws