Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van West net naast podium in Open Prestigia 2019

Twee Nederlanders bij beste tien in derde wedstrijd Pro Golf Tour

Met een tweede, een twaalfde en nu een vierde plaats is Robbie van West het jaar prima begonnen. De Brabander die in de eerste wedstrijd van het seizoen net naast de zege greep, bewees ook in de derde wedstrijd van het seizoen direct goed op tik te zijn.

Van West leverde in 54 holes maar twee slagen in - hij maakte bogey op par-3 dertiende tijdens de eerste ronde en leverde een slag in op de par-3 tweede op de laatste dag - en maakte ruim voldoende birdies om alle dagen onder par rond te gaan. Met twee keer een 68 en een 69 op de laatste dag eindigde hij op -11, drie slagen achter de Poolse winnaar Gradecki.

Max Albertus haalde even ten zuiden van Casablanca ook zijn tweede top-10 van het seizoen, al kwam hij niet zo dicht bij het podium als zijn provinciegenoot. Albertus eindigde in de eerste wedstrijd van het jaar als gedeeld zevende en voegde daar deze week een tiende plaats aan toe.

Dylan Boshart (T25), Bas Slungers (T30) en Robin Kind (T48) haalden ook de cut en dus prijzengeld op. Voor Kind zorgde de cheque van bijna zeshonderd euro ervoor dat hij nu al meer prijzengeld heeft dan vorig jaar na een heel seizoen.

Kind heeft al snel de kans op de volgende cheque want veel rust hebben de spelers van het circuit niet. Donderdag 7 februari begint het volgende toernooi alweer als met het Open Casa Green alweer de vierde wedstrijd van het seizoen op de kalender staat.

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws