Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Saxton foutloos naar vierde plaats

Fin wint eerste wedstrijd, Nederlanders draaien bovenin mee

Dertien parren en vijf birdies maakte Reinier Saxton op de laatste dag van het Belt & Road Colourful Yunnan Open. Dat was weliswaar ruim onvoldoende om de ontketende winnaar bij te halen, de Nederlander kan zichzelf niets verwijten na afloop van de laatste dag in China.

Saxton begon de dag als nummer vijf en steeg ondanks zijn foutloze ronde toch maar een plekje, om aan te geven hoe goed er gescoord werd op de laatste dag van de tweede wedstrijd van de Challenge Tour in 2018: met een rondje net onder par leverde je zomaar een aantal posities in.

Saxton maakte birdies op een, vier, dertien, vijftien en achttien en verbeterde zichzelf daarmee opnieuw ten opzichte van de vorige dagen. Na een openingsronde in 70 slagen, volgen drie rondes in de zestig: 69 op vrijdag, 67 op zaterdag en een 66 op zondag. Met een totaal van elf onder par goed voor de vierde plaats.

Ook Daan Huizing deed wat hij op de slotdag moest doen, al kwam de Soestenaar net te kort om nog de top-10 binnen te komen. Na een eerste negen zonder birdies (en een bogey) kreeg Huizing de bal vier keer vroegtijdig in de hole. Dankzij een slotronde in drie onder par eindigde hij als gedeeld twaalfde.

De winst ging in China naar de Fin Kim Koivu die duidelijk niet onder de indruk was van het feit dat hij voor het eerst kans maakte op de zege. Met een rondje in zeven onder par (64) tekende hij voor een van de beste rondes van de dag waardoor hij met vier slagen voorsprong het clubhuis bereikte.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws