Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Rose koploper na openingsronde U.S. Open

Pebble Beach geeft veel birdies prijs

Al vroeg op de dag werd duidelijk dat - in elk geval de start dan toch - niet het U.S. Open op ging leveren dat we gewoon zijn te zien. Ja, de rough was diep en zwaar, maar door het rustige weer en het gebrek aan lengte stond er al snel veel rood op de borden. 

Zo begon Jon Rahm met drie opeenvolgende birdies op hole tien, elf en twaalf, en schoot Scott Piercy aan de andere kant van de baan helemaal uit de startblokken met een score van vijf onder par na zes holes. 

Het bleek de opmaat voor een openingsronde op Pebble Beach met veel spelers onder par (39) zonder dat er iemand al een enorm gat sloeg. Justin Rose voert het veld aan met -6, terwijl Aaron Wise, Xander Schauffele, Louis Oosthuizen en Rickie Fowler volgen op -5.

Ook titelverdediger Brooks Koepka opende onder par, al staat hij met -2 niet zo hoog als we hem de afgelopen Majors verwachtten.

Was de baan daarmee voor alle spelers een gewillig slachtoffer? Nee, slachtoffers waren er zeker ook. Thomas Pieters heeft een hele sterke tweede ronde nodig wil hij er in het weekend nog bij zijn (+5), Bubba Watson, Brendt Snedeker, Kiradech Aphibarnrat en Alex Noren, deden het met +4 nauwelijks beter, terwijl Phil Mickelson zijn kansen op de Career Slam kleiner zag worden met een openingsronde in +1.

Tiger Woods tenslotte, opende met een ronde onder par (-1) maar met de wetenschap dat zijn spel een heel stuk beter moet wil hij werkelijk kans maken op zijn zestiende Major. Woods was slordig met zijn aproaches, maar hield zijn score bij elkaar met heel goed putten: in totaal gebruikte hij zijn putter maar 25 keer.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws