Door: Foeke Collet
Tour

Prijsschieten in Spanje

De omstandigheden waren perfect op de tweede dag van het Open de España en Paul Dunne maakte hier optimaal gebruik van en nam de leiding over.

 

Centro Nacional de Golf net buiten Madrid is geen lange golfbaan. Voeg daar de door de regen van de afgelopen dagen zacht geworden greens aan toe, en laat de beste golfers in Europa hun bal plaatsen, en je weet dat ze laag zullen gaan. Dat gebeurde dan ook.

Paul Dunne ging vanmorgen vroeg de baan en maakte maar liefst negen birdies (en twee bogeys), om na de prima 66 van gisteren zelfs nog een slag lager te scoren. De Ier bracht zijn totaal op -13 en daar kwam niemand meer aan.

Het gat met de achtervolgers is halverwege het Spaans Open al drie slagen, maar Dunne zal zich niet te snel rijk rekenen.

Het achtervolgende trio van Elvira, Rumford en Shinkwin (-10) mag dan relatief bescheiden van naam zijn, slechts één slag daarachter volgt de nummer-4 van de wereld, Jon Rahm (-9).

De Spanjaard, die deze baan geod kent, begon de dag met een eagle, maar moest door een double bogey op hole twaalf uiteindelijk toch genoegen nemen met een 68.

En op -8 komen we de namen tegen van titelverdediger Andrew Johnston (68), Thorbjorn Olesen (68) en Pablo Larrazábal (65). Allemaal mensen die heel goed weten wat winnen is.

De grootste sprong in het klassement maakte Andy Sullivan, die met twee eagles en vijf birdies tekende voor een 63 (-8). Hiermee boekte hij maar liefst 117 plaatsen winst en begint hij het weekend net buiten de top-20.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws