Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Huizing aan kop in St Omer

Nederlander slaat gaatje met achtervolgers

Met nog twee rondes te gaan in het Pas de Calais Golf Open staat de man uit Soest op pole-position na twee rondes in 67 slagen. Met drie slagen voorsprong op de nummer twee van het klassement heeft Daan Huizing goede papieren voor een tweede zege van het seizoen.

Zo ver is het vanzelfsprekend nog lang niet, en Huizing weet ook dat de prijzen pas aan het eind van de rit worden verdeeld, op de door Dudok van Heel ontworpen baan misschien nog wel meer dan elders. De afgelopen jaren kwam hij immers meermaals dichtbij de zege, al lukte het hem nog niet het af te maken in het noorden van Frankrijk.

'Ik ben vastbesloten dat dit jaar wel te doen. Ik heb aardig wat lessen moeten incasseren op deze baan al kom ik er nog altijd met veel plezier', reageerde Huizing na afloop van de tweede ronde op de door velen verfoeide baan. 

'Ik sta er goed voor maar heb halverwege nog helemaal niets. Ik moet ook de komende dagen mijn kop omlaag en mijn voet op het gas houden.'

Ook Lars van Meijel mag zich opmaken voor het weekend. De Brabander herstelde zich goed van een openingsronde in 73 en plaatste zich met een 69 eenvoudig als nummer twintig voor het weekend.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws