Door: Foeke Collet
Tour

Bogeyvrije Poston wint zijn eerste

72 holes lang maakte J.T. Poston geen enkele bogey, terwijl hij wel twintig birdies en een eagle mocht noteren. Het was voldoende voor de winst in het Wyndham Championship.

 

Lee Trevino was in 1974 de laatste speler die een 72-holes strokeplaytoernooi op de PGA Tour won zonder een slag in te leveren. Poston treedt dus in een paar machtige voetsporen.

'Ik heb dit jaar volgens mij weinig bogeyvrije ronden gehad', aldus de 26-jarige speler uit North Carolina. 'Om er nu vier op rij te maken, is heel speciaal. En afsluiten met een 62 op zondag is helemaal geweldig.'

Met een score van 22 onder par (de omstandigheden waren de hele weer perfect tijdens het laatste reguliere toernooi van dit seizoen) wist James Tyree Poston Major-winnaar Webb Simpson (-21) een slag achter zicht te houden, voor zijn eerste titel op het hoogste niveau en een cheque van ruim een miljoen dollar.

Byeong Hun An (-20) had aan een afsluitende 67 niet voldoende voor zijn eerste overwinning op de PGA Tour en moest genoegen nemen met een derde plaats. 

Het Noorse supertalent Viktor Hovland gaf met een vierde plaats (-19) zijn visitekaartje voor volgend jaar af.

Over volgend jaar gesproken: de voormalige nummers één van de wereld Martin Kaymer en Luke Donald verloren hun kaart voor de PGA Tour en zullen volgend jaar via een andere route aan hun speelminuten moeten komen.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws