Door: Foeke Collet
Equipment

Ping G Le2 familie: voor vrouwen

De nieuwe damesclubs van Ping zijn lichter, hebben een beter gevoel en bieden meer opties op het gebied van fitting.

 

Vrouwen zijn geen mannen, ook niet op de golfbaan. Daarom introduceert Ping de nieuwe G Le2 vrouwenlijn, die lichter is en meer fittingopties biedt.

Er is gewicht bespaard door het gebruik van premium materialen, waardoor je minder kracht nodig hebt om dezelfde swingsnelheid te genereren. Hiermee wordt ook meteen een ander bekend probleem van lagere swingsnelheden getackeld: een te lage balvlucht.

'En door de moderne materialen en technologieën is ook het gevoel verbeterd', zegt Stacey Pauwels, kleindochter van Karsten en Louise Solheim en Executive Vice President bij het familiebedrijf.

 

Fitting is altijd een stokpaardje van Ping en dat is hier niet anders. Pauwels: 'Alle clubs worden op maat gemaakt, zodat loft, lie, gewicht, lengte, flex en grip precies zijn afgestemd op de swing van de gebruiker.'

'Maar fitting gaat verder. Je moet op zoek naar de beste combinatie van woods, ijzers en wedges, zodat je consistente afstandsverschillen tussen de clubs hebt. Dat kan resulteren in een volle tas, maar misschien ook in een een half setje.'

De standaardshaft is een graphite ULT240 Lite of Ultra Lite, die het totaalgewicht van de clubs zo laag mogelijk houdt. De super-soft Golf Pride Tour Velvet Garnet 360 grip is verkrijgbaar in drie maten.

 

De G Le2 driver heeft een rond, aerodynamisch clubhoofd en ook de aanpasbare hosel heeft minder luchtweerstand. Samen met het bescheiden gewicht en een dun clubblad zorgt dit voor veel balsnelheid. Het clubblad is ondieper gemaakt om een hoge balvlucht te stimuleren.

 

Ook de faiwaywoods vliegen hoger, verder en – door extra stabiliteit – rechter dan hun voorgangers. Net als bij de driver kan de loft plus of min 1,5º worden aangepast.

De ijzers zijn licht en vergevingsgezind en door het flexibele clubblad vertrekt de bal sneller en vliegt hij hoger. Een teengewicht van wolfraam vergroot de stabiliteit, terwijl de badge in de cavity garant staat voor een zacht gevoel en geluid bij impact.

 

Je kunt de ijzers naar hartelust combineren met hybrides, want door het uitbreiden van de lofts (22 tot 34 graden) zijn er meer fittingopties. Als onderdeel van een set ijzers is de hybride ook goedkoper dan als je 'm los koopt.

Sluitstuk van de set is putter waarvan je de lengte met een bijgeleverde sleutel eenvoudig zelf kunt aanpassen (31 tot 35 inch). Je kunt kiezen voor de Anser blade, Shea mid-mallet of Echo mallet.

 

De insert combineert een zachte laag voor precisie en gevoel met een hardere laag voor afstandscontrole. True Roll groeven brengen de bal snel aan het rollen en vergroten de consistentie. De nieuwe midsize PP59 grip is zacht en vergroot het gevoel en comfort.

De Ping G Le2 lijn ligt vanaf 18 juli in de winkel.

Prijzen: € 449 (driver), € 279 (fairwaywoods), € 209 (hybride los), € 150 (hybride/ijzers), € 239 (blade/mid mallet putter), € 309 (mallet).

www.ping.com

 

Gerelateerd nieuws