Door: Foeke Collet
Equipment

Mizuno houdt je warm en droog

Aan de basis van de kleurrijke najaarscollectie van Mizuno staat de Breath Thermo stof, die warmte weet te genereren uit je lichaamsdampen.

 

Mizuno staat natuurlijk bekend om zijn gesmede ijzers, maar de Japanse producent draait wereldwijd meer omzet met zijn technologische sportkleding.

De najaarscollectie bestaat uit een selectie kledingstukken die je beschermt tegen de wisselende weersomstandigheden in het najaar, terwijl ze nog wel optimale bewegingsvrijheid bieden.

 

De basis wordt gevormd door het hittegenererende Breath Thermo, een stof die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor wintersporten. 'Hierbij was dunnere, minder beperkende kleding een groot voordeel', aldus Kate Whitmore, hoofd golf voor Europa. 'De stof heeft het vermogen om nieuwe warmte te genereren uit ontsnappende lichaamsdampen, in plaats van dat het alleen maar isoleert.'

Breath Thermo vind je terug in de basislaag voor je boven- en onderlichaam, de winterpolo's met lange mouwen en  de tussenlaag van sweaters met rits.

 

In de buitenste laag van jacks, vesten en broeken is uitgerust met Move Tech. Deze technologie maakt gebruik van stretchpanelen, waardoor de kleding je bewegingsvrijheid zo min mogelijk beperkt en je dus normaal kunt swingen. Dankzij een speciale behandeling houdt de kleding ook na veel dragen en wassen zijn volume en dus warmte.

 

Het Nexlite regenpak vormt de laatste beschermingslaag tegen de elementen. De stof is zacht, licht en ademend, maar wel volledig waterdicht (20.000 mm). Dankzij de afritsbare mouwen kan het jack ook dienst doen als windbreker.

 

Breath Thermo BioGear Base Layer: € 65,-
Breath Thermo S/S Polo: € 69,-
Breath Thermo ¼ Zip: €99,-
Windproof Jacket: € 119,-
Mizuno Move Tech Trousers: € 129,-
Mizuno Move Tech Gilet: € 119,-
Mizuno Move Tech Jacket: € 149,-
Tech Shield Jacket: € 129,-
Nexlite Rain Jacket: € 169,-
Nexlite Rain Pants: € 139,-

golf.mizunoeurope.com

 

Gerelateerd nieuws