Door: Foeke Collet
Equipment

Ecco Cool Pro boordevol technologie

De Cool Pro combineert een Spyder-Grip zool me Gore-Tex Surround technologie, zodat je voeten droog, koel, comfortabel én stabiel zijn.

 

De opvallende Spyder-Grip zool – die volop grip biedt, terwijl je de green minder beschadigd – debuteerde vorig jaar in de Cage Pro, terwijl de vorige generatie Cool golfschoenen voor het eerst was uitgerust met luchtkanalen in de zool en een Gore-Tex membraam, waardoor je voeten aan alle kanten kunnen ademen terwijl ze toch droog blijven.

In de nieuwe Cool Pro combineert de Deense schoenenfabrikant voor het eerst beide technologieën, wat in alle omstandigheden optimale stabiliteit en comfort moet bieden.

 

En het vlaggenschip van de Ecco golfschoenenlijn voor 2018 heeft nog meer te bieden.

De hiel sluit nauw om de voet, wat volgens de designers zo veel stabiliteit biedt dat de voorvoet ruimer kan zijn en je tenen dus meer bewegingsvrijheid hebben. Freedom Fit noemt Ecco dit.

Het bovenwerk is van Ecco Dritton leer, dat goede ademende eigenschappen combineert met optimale duurzaamheid. Aan de binnenkant zit dus een 100 procent waterdicht membraam van Gore-Tex, dat waterdruppels buiten houdt terwijl (kleinere) zweetmoleculen wel kunnen ontsnappen. Samen met de kanalen in de zool zorgt dit dus voor een consistent 'klimaat' in de schoen.

 

Het bovenwerk van de Cool Pro is verkrijgbaar in twee variaties en wordt in de eigen fabrieken van Ecco via FluidForm technologie aan de zool 'gesmolten', waardoor een schoen uit één stuk ontstaat, zonder het gebruik van lijm of stiksels. Dit voorkomt zwakke plakken, verbetert de flexibiliteit en bespaart ook nog eens gewicht.

golf.ecco.com

Prijs: € 210,-

Gerelateerd nieuws